Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

LSVNovi Sad, 25. april 2024 - Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.Olenik je, komentarišući pristupanje LSV – VOJVOĐANI, naveo da je na političkoj sceni Srbije premalo istinskih demokratskih i građanskih partija.

– Od danas sam u društvu iskrenih boraca za modernu Srbiju, demokratizaciju i decentralizaciju. Vojvodina mora biti most Srbije ka Evropi. Zajedno ćemo se boriti protiv katastrofalnog i autoritarnog režima Aleksandra Vučića, koji našu zemlju odvlači u izolaciju – istakao je Aleksandar Olenik.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook