Otvoren hol za osveženje građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Otvoren hol za osveženje građana

NOVI SAD - Hol Skupštine grada Novog Sada od danas je otvoren za građanke i građane koji žele da se osveže i predahnu usled visokih temperatura i vrelih dana, a prve sugrađane i sugrađanke koji su predah potražili u holu gradskog parlamenta posetila je predsednica Skupštine Aleksandra Jerkov.

LSV

Ona je nakon razgovara sa Novosađanima i Novosađankama, koji su se sklonili od velikih vrućina, novinarima izjavila da je obaveza svih koji su preuzeli odgovornost upravljanja gradom da se i na ovakav način stave na raspolaganje građanima i građankama i pognu im.

- Vrata Skupštine su otvorena tokom najvećih vrućina, a Novosađane i Novosađanke ovde čeka klimatizovan prostor, osveženje i dnevna štampa kako bi mogli da se odmore, osveže i predahnu od velikih vrućina. To je nešto što ne košta ništa a nekome može da znači mnogo - istakla je Jerkov. Ona je podsetila da je apel da se građanima i građankama omogući prostor za osveženje i predah uputila svim gradskim preduzećima i ustanovama, u meri koja im ne ometa poslove.

- Sa moje strane to može da bude samo molba, a od njih zavisi da li će je sprovesti i u praksi - kazala je Jerkov.

Predsednica novosadskog parlamenta, odgovarajući na pitanje novinara, osvrnula se i na informaciju da je cisterna JKP "Vodovoda i kanalizacije" juče sklonjena iz centra grada, rekavši da joj nije jasno kakvih bi negodovanja moglo da bude povodom postavljanja cisterni ili slavina na hidrante.

- Ja sam dala inicijativu, jer sam smatrala da je dobra za građane i građanke i da je prihvatljiva za sve organe grada. Smatram da se radi o humanom, ljudskom gestu. Zbog čega ona nije realizovana, mogu samo da nagađam. Moje je da iniciram, ja nisam izvršni organ i ne mogu nikome da naložim da tako nešto uradi. Ukoliko je gradonačelnik procenio da ta moja inicijativa nije dobra ili da je ne treba realizovati, verujem da ima razloga za to i ne želim da ulazim u konfrontaciju sa njim - objasnila je Jerkov.

Predsednica gradskog parlamenta naložila je juče da se hol zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2, otvori kako bi se Novosađanima i Novosađankama koji teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave i predahnu u klimatizovanom prostoru. Hol je otvoren svakog dana od 11 do 18 časova, a u njemu su postavljene stolice, novine i voda.

(BILSV, 04.07.2012.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook