Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Novi Sad, 29. mart 2024 - Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

LSV

Jučerašnji događaji na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kada je grupa mladića i devojaka, u majicama sa likovima osuđenih ratnih zlocinaca i kriminalaca, okupirala i blokirala rad celog fakulteta, ugrozili su bezbednost svih studenata, predavača ali i samu autonomiju Univerziteta. 

Uzvikivanjem parola i pretnji protiv profesora Gruhonjića, samo su dokazali da je to još jedan u nizu orkestriranih događaja koje ova vlast svesrdno podstiče. Ista vlast koja svakodnevno organizuje nasilje i širi mržnju u našem gradu, pokrajini i državi kako bi se zastrašivanjem pokušala održati na vlasti. Iako se, za sada, još samo šunjaju po haustorima i zvone na naša vrata izigravajući anketiranje, pitanje je dana kada će pokušati da nam upadaju u stanove i živote, ako budemo ćutali na sve ovo.

Kako sve više gube kontrolu nad manipulisanjem građanima, tako postaju sve agresivniji u svojim istupima.

Ni naši sugrađani, ni mi iz novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI. kao ni prijatelji iz drugih političkih stranaka koje nisu deo vladajućeg režima, nećemo dopustiti da se ovakvo nasilje proširi i postane svakodnevica u slobodarskom Novom Sadu.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook