Vojvođani podržavaju slobodu govora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Novi Sad, 28. mart 2024 - Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.

LSV

Vojvođani su i juče pokazali šta misle o nasilnicima koji prete i u velikom broju su se okupili na protestu kojim se traži zaštita slobode govora i kažnjavanje svih koji prete i pozivaju na nasilje.

Zahtevamo da država spreči sve propagandističke jurišnike u gaženju Ustava i zakona i pokaže da Srbija nije srednjevekovna autoritarna despotija, nego država u srcu Evrope u XXI veku.

Maja Mrnuštik
predsednica Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook