Čanak: Žalba Ustavnom sudu zbog finansiranja Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 09. 12. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Žalba Ustavnom sudu zbog finansiranja Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da će Vojvodini i ove godine Predlogom republičkog budžeta za 2016. godinu biti zakinuto tri četvrtine budžeta, zbog čega je najavio žalbu Ustavnom sudu Srbije.

LSV
 
- Budžet koji su nam predstavnici vlade prezentovali maločas pokazuje još jednom da se praktično ništa u odnosu na pitanje finansiranja Vojvodine nije promenilo - rekao je Čanak novinarima u parlamentu. On kaže da je potpuno jasno da će Vojvodini i ove godine protivustavno biti zakinuto više od tri četvrtine budžeta koji bi trebalo po Ustavu da bude u njenoj nadležnosti.
 
- Mi smo zbog toga već pripremili žalbu Ustavnom sudu zbog nepoštovanja ustavne odrednice po kojoj budžet Vojvodine mora biti barem sedam procenata budžeta Srbije - precizirao je on.
 
Predsednik LSV kaže da, pošto to već nije slučaj, očekuje reakciju Ustavnog suda Srbije.
 
- Očekujemo da vidimo da li će sa istim žarom i oduševljenjem braniti Ustav kada su u pitanju prava Vojvodine, kao što je branio građane Vojvodine od Statuta Vojvodine, po kome je Vojvodina imala nešto malo više ovlašćenja nego što je to danas slučaj - rekao je Čanak.
 
Lider LSV je prokomentarisao i da se predlogom budžeta očekuje dalje propadanje poljoprivrede i malih i srednjih domaćinstava.
 
- Prema našim procenama oko osam milijardi dinara je ove godine bilo manje za subvencije u poljoprivredi, a čuli smo od predstavnika vlade da će se ista količina sredstava opredeliti i u 2016. godini - zaključio je Čanak.
 
(BILSV, 09.12.2015)Saopštenja | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

Grupa republičkih i pokrajinskih poslanika, predvođena Nenadom Čankom, obišla je fruškogorsku saobraćajnicu. Nakon uvida u situaciju na terenu  poslanici su poručili da se izgradnja Fruškogorskog koridora mora što hitnije realizovati i prebaciti iz dugogodišnjih predizbornih obećanja u realnost.
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Izjave | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Ljudi žele promene ali ne vide ko bi ih sproveo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da će UDS imati svoje predstavnike u skupštinama na sva tri nivoa vlasti, ali ističe da će mu to biti najčudniji izbori na kojima je do sada učestvovao, što zbog prekida izbornih radnji usled epidemije koronavirusa, zabrane okupljanja, ali i čudnih vremenskih prilika koje ne dozvoljavaju ulične akcije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook