Čanak: Žalba Ustavnom sudu zbog finansiranja Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 09. 12. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Žalba Ustavnom sudu zbog finansiranja Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da će Vojvodini i ove godine Predlogom republičkog budžeta za 2016. godinu biti zakinuto tri četvrtine budžeta, zbog čega je najavio žalbu Ustavnom sudu Srbije.

LSV
 
- Budžet koji su nam predstavnici vlade prezentovali maločas pokazuje još jednom da se praktično ništa u odnosu na pitanje finansiranja Vojvodine nije promenilo - rekao je Čanak novinarima u parlamentu. On kaže da je potpuno jasno da će Vojvodini i ove godine protivustavno biti zakinuto više od tri četvrtine budžeta koji bi trebalo po Ustavu da bude u njenoj nadležnosti.
 
- Mi smo zbog toga već pripremili žalbu Ustavnom sudu zbog nepoštovanja ustavne odrednice po kojoj budžet Vojvodine mora biti barem sedam procenata budžeta Srbije - precizirao je on.
 
Predsednik LSV kaže da, pošto to već nije slučaj, očekuje reakciju Ustavnog suda Srbije.
 
- Očekujemo da vidimo da li će sa istim žarom i oduševljenjem braniti Ustav kada su u pitanju prava Vojvodine, kao što je branio građane Vojvodine od Statuta Vojvodine, po kome je Vojvodina imala nešto malo više ovlašćenja nego što je to danas slučaj - rekao je Čanak.
 
Lider LSV je prokomentarisao i da se predlogom budžeta očekuje dalje propadanje poljoprivrede i malih i srednjih domaćinstava.
 
- Prema našim procenama oko osam milijardi dinara je ove godine bilo manje za subvencije u poljoprivredi, a čuli smo od predstavnika vlade da će se ista količina sredstava opredeliti i u 2016. godini - zaključio je Čanak.
 
(BILSV, 09.12.2015)Saopštenja | Nedelja, 17. 10. 2021. | Komentara: 0

1,5 miliona građana Srbije živi u riziku od siromaštva. Šta radi država?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da poslednji podaci o stopi rizika od siromaštva ukazuju na katastrofalno stanje u kom se nalaze građani Srbije.
Saopštenja | Utorak, 12. 10. 2021. | Komentara: 0

Sprečiti divljanje tzv. Narodnih patrola u Somboru i drugim gradovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva i strogo kažnjavanje osoba koje su prethodnih dana pozivale na linč građana Sombora koji pomažu migrantima.

Izjave | Nedelja, 10. 10. 2021. | Komentara: 0

NIS je morao ostati u vlasništvu naše države

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Srbija i Srpska pravoslavna crkva nisu isto, te da je u Ustavu navedeno da je država odvojena od crkve. On je gostujući u emisiji „Prva tema“ na televiziji Prva istakao i da to znači da ako neko kritikuje crkvu on time ne kritikuje državu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook