Čanak: Žalba Ustavnom sudu zbog finansiranja Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 09. 12. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Žalba Ustavnom sudu zbog finansiranja Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da će Vojvodini i ove godine Predlogom republičkog budžeta za 2016. godinu biti zakinuto tri četvrtine budžeta, zbog čega je najavio žalbu Ustavnom sudu Srbije.

LSV
 
- Budžet koji su nam predstavnici vlade prezentovali maločas pokazuje još jednom da se praktično ništa u odnosu na pitanje finansiranja Vojvodine nije promenilo - rekao je Čanak novinarima u parlamentu. On kaže da je potpuno jasno da će Vojvodini i ove godine protivustavno biti zakinuto više od tri četvrtine budžeta koji bi trebalo po Ustavu da bude u njenoj nadležnosti.
 
- Mi smo zbog toga već pripremili žalbu Ustavnom sudu zbog nepoštovanja ustavne odrednice po kojoj budžet Vojvodine mora biti barem sedam procenata budžeta Srbije - precizirao je on.
 
Predsednik LSV kaže da, pošto to već nije slučaj, očekuje reakciju Ustavnog suda Srbije.
 
- Očekujemo da vidimo da li će sa istim žarom i oduševljenjem braniti Ustav kada su u pitanju prava Vojvodine, kao što je branio građane Vojvodine od Statuta Vojvodine, po kome je Vojvodina imala nešto malo više ovlašćenja nego što je to danas slučaj - rekao je Čanak.
 
Lider LSV je prokomentarisao i da se predlogom budžeta očekuje dalje propadanje poljoprivrede i malih i srednjih domaćinstava.
 
- Prema našim procenama oko osam milijardi dinara je ove godine bilo manje za subvencije u poljoprivredi, a čuli smo od predstavnika vlade da će se ista količina sredstava opredeliti i u 2016. godini - zaključio je Čanak.
 
(BILSV, 09.12.2015)Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook