Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 12. 2018. | Komentara: 0

Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

Novi Sad, 25. decembar 2018 - Uzaludan je i politički besmislen posao reagovati na javne istupe Boška Obradovića o Ligi socijaldemokrata Vojvodine, ali moramo da istaknemo da je nama čast da nas blati čovek koji je celu svoju političku karijeru posvetio borbi protiv moderne i evropske Srbije.

LSV

Nikada nećemo moći da sarađujemo sa nekim ko je rekao da „postoji izvesna nepravda prema ulozi Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i drugih Srba koji su prihvatili na sebe teret...“

Obradović kroz celu svoju političku karijeru negira osnovna ljudska prava i javno se zalaže za gaženje ljudskih prava najrazličitijih kategorija u našem društvu. Neretko je u ograničavanju ljudskih prava bio spreman i da se posluži nasiljem.

Srbija je zbog ratne politike devedesetih godina dovedena na prosjački štap, ali se Obradović ne libi da i dan-danas pozove na prekrajanje granica susednih država i glasno kaže: „O mila Boko, nevjesto Jadrana! Nema lepšeg dela Srbije od Boke Kotorske“.

Smatramo da je ideologija koju promoviše Boško Obradović omča oko vrata moderne Srbije i zato jasno kažemo da ćemo učiniti sve da te ideje nikada više ne budu dominante u našem društvu.

Nažalost, današnja Evropa je puna autoritarnih desničarskih populista kakav je Boško Obradović. Legitimizacija Dveri kao „demokratske opcije“ štetna je i politički kratkovida, jer se time relativizuje njihov duboko antidemokratski karakter i otvara prostor za prodor neofašističkih i ultrakonzervativnih ideologija i među opoziciono nastrojeno biračko telo.

Naprednjačkom autoritarizmu, ne može se suprotstavljati dverjanski, nacionalizmu i šovinizmu naprednjačkog režima ne sme biti odgovor ljotićevska ideologija Boška Obradovića. 

Zadatak svakog dobronamernog političkog aktera je da se odupre politici mržnje i ideologiji „krvi i tla“. LSV se od svog osnivanja 1990. godine bori protiv neofašističkih ideologija. „Krvave košulje“ su najpre bile košulje ljudi drugih nacionalnosti u regionu. Tek na kraju smo stigli do krvavih košulja političkih protivnika u Srbiji. Ovaj redosled ne bi smeli da zaborave svi oni koji ulaze u savez sa Dverima i Boškom Obradovićem.

Sekretarijat za informisanje  
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook