Ako grad želi lepu fasadu, mora i da je plati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 21. 12. 2016. | Komentara: 0

Ako grad želi lepu fasadu, mora i da je plati

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijademokrata Vojvodine u republičkom parlamentu Olena Papuga, obrazlažući uložene amandmane na Predlog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, istakla je da brojno stanje određene porodice ne može da bude uslov za pretvaranje zajedničkih prostorija u stambenu jedinicu.

 LSV

-Članom 13, stav 7 predviđeno je da ako ima više vlasnika posebnih delova koji bi zajednički deo pretvorili u stan za stanovanje porodice, prednost ima vlasnik posebnog dela koji ima više članova domaćinstva. Ovakvo predloženo rešenje bi moglo da izazove brojne probleme u praksi i daje neke široke mogućnosti za manipulacije – rekla je Papuga dodajući da bi praktičnije bilo da takve situacije rešava sama stambena zajednica uz određene smernice.

-Ako jedinica lokalne samouprave želi da ima reprezentativne gradske zone, iz koje izvlači veće prihode, onda treba da za to opredeli budžetska sredstva i preusmeri porez koji plaćaju poslovni korisnici u tim zonama, a ne da teret svoje zamisli u potpunosti prebaci na građane – objasnila Papuga amandman po članu tog Predloga zakona.

(BILSV, 21.12.2016)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook