Ako grad želi lepu fasadu, mora i da je plati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 21. 12. 2016. | Komentara: 0

Ako grad želi lepu fasadu, mora i da je plati

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijademokrata Vojvodine u republičkom parlamentu Olena Papuga, obrazlažući uložene amandmane na Predlog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, istakla je da brojno stanje određene porodice ne može da bude uslov za pretvaranje zajedničkih prostorija u stambenu jedinicu.

 LSV

-Članom 13, stav 7 predviđeno je da ako ima više vlasnika posebnih delova koji bi zajednički deo pretvorili u stan za stanovanje porodice, prednost ima vlasnik posebnog dela koji ima više članova domaćinstva. Ovakvo predloženo rešenje bi moglo da izazove brojne probleme u praksi i daje neke široke mogućnosti za manipulacije – rekla je Papuga dodajući da bi praktičnije bilo da takve situacije rešava sama stambena zajednica uz određene smernice.

-Ako jedinica lokalne samouprave želi da ima reprezentativne gradske zone, iz koje izvlači veće prihode, onda treba da za to opredeli budžetska sredstva i preusmeri porez koji plaćaju poslovni korisnici u tim zonama, a ne da teret svoje zamisli u potpunosti prebaci na građane – objasnila Papuga amandman po članu tog Predloga zakona.

(BILSV, 21.12.2016)



Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook