Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

NOVI SAD – Hladnjača novosadskog Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" otvorena je danas na Najlon pijaci i služiće za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i sve vrste hrane.

Aleksandar Jovanović

Ovo je prva hladnjača u zemlji, koja je otvorena u sastavu nekog javnog preduzeća, a novu hladnjaču otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, podsećajući da Novi Sad "oduvek teži da bude lider u pružanju komunalnih usluga".

– Novi Sad je uvek pokušavao da bude inovator i ovo je prva hladnjača u državi koja se nalazi u sklopu jednog javnog preduzeća i na pijacama. Ulaganjem i izgradnjom hladnjače doprinosimo poboljšanju usluga novosadskog preduzeća, a to će svakako podići kvalitet poslovanja, razmenu dobara i trgovinu u okviru tržnica – kazao je Jovanović, dodajući da je siguran da će se vrlo brzo uvideti značaj ove investicije. Izgradnja hladnjače je najveća ovogodišnja investicija "Tržnice", u njoj ima mesta za odlaganje 646 pojedinačnih paleta, dok kapacitet u tonama zavisi od vrste robe koja se skladišti. Direktor "Tržnice" Dušan Bajić kaže da je izgradnja hladnjače trajala dve kalendarske godine.

– Ovakvu hladnjaču nema nijedna tržnica niti javno preduzeće u Srbiji. Mi smo pioniri u ovom poslu, ali sam siguran da ćemo i preko poslovanja hladnjače ostvariti dobit – poručio je Bajić, dodajući da "Tržnica" nikada ne može biti na teretu građana i grada. On je objasnio da je izgradnja "Tržnice" i prateće opreme koštala oko 20 miliona dinara, podsećajući da je grad ove godine za novosadsko preduzeće izdvojio 35 miliona dinara, dok su ovogodišnje investicije "Tržnice" vredne 74 miliona dinara. Prema njegovima rečima, još nisu definisali tržišne uslove za izdavanje, jer se čeka reč stručnjaka.

– Nama je sada veći interes da se hladnjača koristi i razradi, nego da se zaradi – zaključio je Bajić.

(BILSV, 07.12. 2011.)Događaji | Sreda, 09. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV kao treći put na predstojećim izborima - Vojvodina na prvom mestu

Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je sinoć održana u Novom Sadu, na temu aktuelne političke situacije su govorili Bojan Kostreš, generalni sekretar i predsednik LSV Nenad Čanak. U svom izlaganju, Kostreš se osvrnuo na planove o formiranju  Vojvođanskog fronta.
Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook