Počela izgradnja kanalizacije u Budisavi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Počela izgradnja kanalizacije u Budisavi

NOVI SAD - Izgradnja potisnog voda kanalizacije, koji vodi od Kaća do Budisave počela je danas, a povezivanje dva prigradska naselja kanalizacionom mrežom predstavlja uslov za uvođenje kanalizacije u Budisavi.

Aleksandatr Jovanovic

Kako je rečeno tokom jučerašnjeg obilaska radova u novosadskom prigradskom naselju, završetak ovih radova očekuje se krajem maja, a potom će u Budisavi početi i izgradnja crpne stanice, nakon čega se stiču svi uslovi za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže. Prva domaćinstva u Budisavi, planirano je da se priključe na gradsku kanalizacionu mrežu tokom sledeće godine.

- Izgradnjom kanalizacione mreže u Kaću stekli su se svi uslovi da se napravi i kanalizacija u Budisavi. Živimo u 21. veku i komunalna opremljenost svih delova grada predstavlja elementarnu stvar - poručio je predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović tokom obilaska radova. On je dodao da će i Budisava postati deo grada sa kanalizacijom.

- Novi Sad se oduvek dičio svojim komunalnim sistemom. Mi smo ranije jasno rekli da nećemo dozvoliti da neki delovi grada, bilo da je reč o gradskom jezgru ili prigradskim naseljima, budu bez kanalizacije - precizirao je Jovanović.
Direktor JKP "Vodovoda i kanalizacije" Branko Bjelajac kazao je da se značaj uvođenja kanalizacije ogleda i u zaštiti podzemnih voda, jer sadašnje septičke jame predstavljaju najveći problem za zagađenje ovih voda. On se osvrnuo i na četvorogodišnji rad novosadskog preduzeća, rekavši da je za uvođenje kanalizacije u Kać i Budisavu, u prethodne četiri godine uloženo oko 500 miliona dinara.

- U poslednje četiri godine, kada se gledaju radovi na uvođenju kanalizacije u Kaću i Budisavi, uložili smo oko 500 miliona dinara, dok je prethodna vlast uložila ništa, sve je ostalo na ideji i rečima, iako se uvođenje kanalizacije spominje već osam godina - podvukao je Bjelajac. Radovima na izgradnji potisnog voda kanalizacije obuhvaćeno je postavljanje 2,3 kilometara cevi, a radovi koštaju oko 25 miliona dinara.

(BILSV, 12.04.2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook