Počela izgradnja kanalizacije u Budisavi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Počela izgradnja kanalizacije u Budisavi

NOVI SAD - Izgradnja potisnog voda kanalizacije, koji vodi od Kaća do Budisave počela je danas, a povezivanje dva prigradska naselja kanalizacionom mrežom predstavlja uslov za uvođenje kanalizacije u Budisavi.

Aleksandatr Jovanovic

Kako je rečeno tokom jučerašnjeg obilaska radova u novosadskom prigradskom naselju, završetak ovih radova očekuje se krajem maja, a potom će u Budisavi početi i izgradnja crpne stanice, nakon čega se stiču svi uslovi za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže. Prva domaćinstva u Budisavi, planirano je da se priključe na gradsku kanalizacionu mrežu tokom sledeće godine.

- Izgradnjom kanalizacione mreže u Kaću stekli su se svi uslovi da se napravi i kanalizacija u Budisavi. Živimo u 21. veku i komunalna opremljenost svih delova grada predstavlja elementarnu stvar - poručio je predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović tokom obilaska radova. On je dodao da će i Budisava postati deo grada sa kanalizacijom.

- Novi Sad se oduvek dičio svojim komunalnim sistemom. Mi smo ranije jasno rekli da nećemo dozvoliti da neki delovi grada, bilo da je reč o gradskom jezgru ili prigradskim naseljima, budu bez kanalizacije - precizirao je Jovanović.
Direktor JKP "Vodovoda i kanalizacije" Branko Bjelajac kazao je da se značaj uvođenja kanalizacije ogleda i u zaštiti podzemnih voda, jer sadašnje septičke jame predstavljaju najveći problem za zagađenje ovih voda. On se osvrnuo i na četvorogodišnji rad novosadskog preduzeća, rekavši da je za uvođenje kanalizacije u Kać i Budisavu, u prethodne četiri godine uloženo oko 500 miliona dinara.

- U poslednje četiri godine, kada se gledaju radovi na uvođenju kanalizacije u Kaću i Budisavi, uložili smo oko 500 miliona dinara, dok je prethodna vlast uložila ništa, sve je ostalo na ideji i rečima, iako se uvođenje kanalizacije spominje već osam godina - podvukao je Bjelajac. Radovima na izgradnji potisnog voda kanalizacije obuhvaćeno je postavljanje 2,3 kilometara cevi, a radovi koštaju oko 25 miliona dinara.

(BILSV, 12.04.2012.)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook