Dug Vojvodini još nije izmiren

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Dug Vojvodini još nije izmiren

NOVI SAD - Pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja duguje oko tri i po milijarde dinara preduzećima koja grade ili rekonstruišu objekte iz oblasti komunalne i vodoprivredne infrastukture u Vojvodini.

Aleksandra Jerkov

Taj novac ne mogu da isplate dok Vlada Srbija ne isplati dug od osam milijardi dinara za kapitalne investicije, prenosi RTV ističući da je taj rok  istekao danas. Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov kaže za RTV, da vlasti u Srbiji, time što kasne sa isplatom novca, ne ispunjavaju ustavnu obavezu prema pokrajini.

– Vidimo da je ona i dalje osuđena isključivo na ono što dobije iz republike onim tempom koji neko u republici smatra da je to potrebno i u onoj visini novca za koji neko u republici proceni da je Vojvodini dovoljno – navodi Jerkova. Da iz republičkog budžeta još nije stigao novac za kapitalne investicije potvrdio je za RTV i direktor pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

(BILSV, 30. 11 .2011.)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook