Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Umesto donošenja deklaracija, konkretnije primenjivati već postojeće zakone

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za Predlog Deklaracije o zaštiti životne sredine u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, jer je ista isprazan spisak lepih želja, rekao je na današnjoj sednici pokrajinskog parlamenta Robert Kolar, poslanik LSV.
Govori | Sreda, 20. 03. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina je žrtva beogradskog centralizma

Pitanje autonomije Vojvodine je suštinski pitanje demokratije u Srbiji. Nezavisna država Vojvodina ne može da postoji. Vojvodina može postojati kao politička zajednica samo u složenoj Republici Srbiji, izjavio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Govori | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

Pokrajina ne unapređuje natalitet, već daje socijalnu pomoć nezaposlenim majkama

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović kritikovao je juče skupštinsku Odluku o ostvarivanju materinskog dodatka za treće ili četvrto dete. On je istakao da ovakva odluka stimuliše nezapošljavanje, te da dodatak za treće ili četvrto dete, kakav je tom odlukom predviđen, ne podstiče rađanje i ne unapređuje natalitet, već je to socijalna pomoć za nezaposlene majke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook