Govori

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Govori | Utorak, 04. 10. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv otimanja od lokalnih samouprava

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić kazala je danas da poslanici LSV neće podržati predložene izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave jer osnažava centralizaciju, jer se njime otima od lokalnih samouprava, a AP Vojvodina se tretira kao lokalna samouprava.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Jovanović: Po kojim kriterijumima biramo regione za saradnju?

Poslanička grupa LSV u Skupštini AP Vojvodine podržala je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o saradnji APV i kineske provincije Hajnan. Pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Jovanović je prilikom rasprave o ovoj tački dnevnog reda upitao i da li će se ubuduće praviti politika i strategija sa kim će Vojvodina sarađivati i na osnovu kojih kriterijuma ili će se na svakom zasedanju pojavljivati „copy-paste“ sporazumi.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina oštećena za 250 miliona

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je danas da je Vojvodina zbog uzurpacije državne zemlje, za koju nije dato odobrenje da se licitira jer se čekao novi zakon o poljoprivrednom zemljištu, oštećena za 250 miliona dinara. Za istu sumu oštećen je i budžet Republike Srbije, a za 300 miliona i budžeti lokalnih samouprava na teritoriji APV. Kako je rekao, zabrana licitacije u 2015. nam se sada obija o glavu.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Zašto je ukinuto finansiranje VANUK-a?

Pokrajinski poslanik LSV i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev negodovao je danas zbog toga što je ukinuto finansiranje Vojvođanske akademije nauke, umetnosti i kulture. On je na sednici Skupštine Vojvodine, prilikom rasprave o rebalansu budžeta, rekao da je VANUK regularno osnovan, ali je problem što se Ustavni sud još nije oglasio tim povodom. Zbog toga je upitao šta će se desiti kada mišljenje stigne i da li će se tada raditi novi rebalans ili nešto drugo.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa pokrajinskog budžeta

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine neće podržati rebalans pokrajinske kase jer on ne podrazumeva kapitalna ulaganja i investicije koje su bile glavna obećanja nove pokrajinske administracije nakon preuzimanja vlasti, istakao je danas šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodnje Branislav Bogaroški.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Institucije Vojvodine se moraju poštovati

Poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je večeras da je važno što će većina u pokrajinskoj skupštini usvojiti Predlog deklaracije „Jaka i obnovljena regionalna politika za sve regione nakon 2020. godine“. Prema njegovim rečima, bitno je i to što će za nju glasati i oni koji su bili protiv međuregionalne saradnje i protiv toga da Vojvodina ima svoju kancelariju u Briselu, a sada su shvatili njihove prednosti i činjenicu da je došlo do shvatanja da Vojvodina treba da ima svoju autonomiju, svoje institucije i da se one moraju poštovati.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook