Govori

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Govori | Petak, 23. 12. 2016. | Komentara: 0

Argumentima na uvrede poslanika vladajuće većine

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić iznela je danas zamerke na nekoliko finansijskih zakona koji su pred poslanicima. Ona se osvrnula i na predlog SNS da član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije bude Danica Maksimović, što je okarakterisala kao sramno.
Govori | Utorak, 20. 12. 2016. | Komentara: 0

Greškom pokrajinske vlasti, šest meseci bez vantelesne oplodnje

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar rekao je danas komentarišući Predlog budžeta AP Vojvodine za 2017. da on nije ništa spektakularno i da će tako biti dokle god Vojvodina ne bude imala punu autonomiju.
On je zatim akcentovao dve oblasti među kojima su tkv. vantelesna oplodnja i neizdvajanje sredstava za projekat Novi Sad – evropska prestonica kulture 2021.
Govori | Utorak, 20. 12. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Ni dinar nije odvojen za Vojvođansku akademiju

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Dušan Jakovljev izjavio je danas da neće podržati Predlog budžeta AP Vojvodine za 2017. godinu jer se u njemu nije našao nijedan dinar za Vojvođansku akademiju nauka i umetnosti, ali i zbog toga što se njime ne poštuje Ustav. 
Govori | Utorak, 20. 12. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini na raspolaganju svega 2,8 odsto republičkog budžeta

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je danas da ni ove godine, devete zaredom, nije ispoštovana ustavna norma da pokrajinski budžet iznosi minimum sedam posto republičkog budžeta. On je prilikom rasprave u načelu o Budžetu AP Vojvodine za 2017. godinu istakao da se, zavisi od načina računanja, dolazi do 5,81 ili 6,92 odsto Budžeta Republike Srbije, ali nikako do sedam procenata koliko propisuje Ustav Srbije.
Govori | Sreda, 14. 12. 2016. | Komentara: 0

Da li je zakon uzeo u obzir materijalnu situaciju građana?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ocenila je danas tokom načelne rasprave o Predlogu zakona o stanovanju, da Srbiji jeste potreban takav zakon, Međutim, problem je što on predviđa velike rezove koji izazivaju strah kod građana najpre u vezi sa materijalnim izdacima, a zatim i usled velikih ovlašćenja koja će imati profesionalni upravnici zgrada.
Govori | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Potrebne milijarde evra za izgradnju kanalizacije i prečistača

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na
današnjoj sednici republičkog parlamenta da je Srbija jedina država koja u zaštitu životne sredine ulaže manje od 0,4 odsto BDP. Istovremeno, kako je upozorila, njeno stanovništvo troši oko 420 litara vode dnevno, što je dvostruko više nego u pojedinim zemljama Evropske unije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook