Govori

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Zašto je ukinuto finansiranje VANUK-a?

Pokrajinski poslanik LSV i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev negodovao je danas zbog toga što je ukinuto finansiranje Vojvođanske akademije nauke, umetnosti i kulture. On je na sednici Skupštine Vojvodine, prilikom rasprave o rebalansu budžeta, rekao da je VANUK regularno osnovan, ali je problem što se Ustavni sud još nije oglasio tim povodom. Zbog toga je upitao šta će se desiti kada mišljenje stigne i da li će se tada raditi novi rebalans ili nešto drugo.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa pokrajinskog budžeta

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine neće podržati rebalans pokrajinske kase jer on ne podrazumeva kapitalna ulaganja i investicije koje su bile glavna obećanja nove pokrajinske administracije nakon preuzimanja vlasti, istakao je danas šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodnje Branislav Bogaroški.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Institucije Vojvodine se moraju poštovati

Poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je večeras da je važno što će većina u pokrajinskoj skupštini usvojiti Predlog deklaracije „Jaka i obnovljena regionalna politika za sve regione nakon 2020. godine“. Prema njegovim rečima, bitno je i to što će za nju glasati i oni koji su bili protiv međuregionalne saradnje i protiv toga da Vojvodina ima svoju kancelariju u Briselu, a sada su shvatili njihove prednosti i činjenicu da je došlo do shvatanja da Vojvodina treba da ima svoju autonomiju, svoje institucije i da se one moraju poštovati.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Sedlarević: Jačanjem regiona jača se i država

Poslanici i poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini podržali su večeras Predlog deklaracije „Jaka i obnovljena regionalna politika za sve regione nakon 2020. godine“. Mr Maja Sedlarević, poslanica LSV, istakla je da su supsidijarnost i decentralizacija pojmovi koji se naglašavaju u tom dokumentu, a koji jačaju državu i njene regione. 
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Nije Vojvodina lokalna samouprava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas Predlog sporazuma o saradnji između Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija) i Uprave Almatinskog regiona (Republika Kazahstan). Kako je tokom rasprave o tom predlogu ukazala poslanica LSV mr Maja Sedlarević, Liga uvek podržava sporazume o međuregionalnoj saradnji, ali je pri tom upozorila na dva problematična detalja. 
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Uvođenje tradicionalnih simbola ne sme menjati koncept APV

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev napomenuo je danas da je AP Vojvodina konstituens Republike Srbije i da u njoj živi skoro 80 odsto Srba. On je, takođe, naglasio da su upravo očevi i dedovi tih Srba napravili koncept AP Vojvodine u kome se garantuje imovinska, lična i pravna jednakost i sigurnost, bez obzira na nacionalnu, konfesionalnu, partijsku pripadnost. Prilikom rasprave o odluci o upotrebi i izgledu simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, Jakovljev je naglasio i da ukoliko je ideja njihovog uvođenja menjanje koncepta, onda to može da bude u direktnoj suprotnosti sa onim što je radio većinski narod u Vojvodini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook