Broj žena ne sme biti samo forma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 30. 07. 2012. | Komentara: 0

Broj žena ne sme biti samo forma

NOVI SAD - Narodna poslanica Aleksadnra Jerkov izjavila je za današnji Blic da primećuje da moć žena u Vladi nije u direktnoj vezi sa njihovim brojem, s obzirom na to da one često služe „samo da se ispuni forma, a da suština ostaje nepromenjena".

Jerkov

- Sve žene koje su na važnim funkcijama u državi nisu na važnim funkcijama u svojim strankama, a sve važne političke odluke se i dalje donose u strankama. Ako su žene samo puke predstavnice svojih stranka, onda je svejedno da li je reč o ženama ili o muškarcima. Ja ne vidim nijednu temu u ovoj skupštini oko koje bi se mogle složiti sve poslanice. I to ne zato što ne mogu, nego zato što ne žele. Kad sam prevodila amandman koji je omogućio da u skupštinama širom Srbije bude 30 odsto žena, na primer, koleginice nisu htele ni da glasaju za taj amandman, a kamoli da ga predlože, dok to politički lideri nisu dogovorili - rekla je Jerkova.

Novoformirana Vlada Srbije procentualno ima najviše žena u svom sastavu od svih postpetooktobarskih vlada. Među 19 članova, pet je žena, što je 26 odsto. Ipak, tome još nije dosegnut prag evropskog standarda koji predviđa barem 30 odsto žena na ministarskim funkcijama.

(BILSV, 30.07.2012)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook