Čanak: Decentralizovati Srbiju

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Iz medija | Četvrtak, 30. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizovati Srbiju

NOVI SAD – Kandidat za predsednika Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da bi Srbiju trebalo decentralizovati tako da je čine tri pokrajine i dve autonomne oblasti koje bi imale vlast u zemlji. Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), Čanak je kazao da bi pokrajine bile Vojvodina, Šumadija i Moravska, dok bi Beograd imao poseban, a Sandžak status autonomne oblasti.

LSV

- U njima bi se vlast birala od naroda za narod. One bi imale vlast u zemlji, dok bi država vodila odbranu, fiskalnu, monetarnu politiku. Zato se mora promeniti postojeći Ustav kako bi te autonomije bile ustavno definisane - kazao je Čanak.

On je naveo i da bi Predsedništvo Srbije preselio iz Beograda u Kragujevac, jer bi to doprinelo razvoju Šumadije.

- Predsedništvo bih preselio, ne u Novi Sad već u Kragujevac kao istorijsku prestonicu Srbije. Kao administrativni centar, Kragujevac bi dobio diplomatska predstavništva, ali i novi motiv za razvoj cele Šumadije i Srbije ispod Save i Dunava - kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine dodajući da se pita i zašto država daje subvencije za otvaranje novih radnih mesta isključivo stranim, a ne i domaćim investitorima.

Čanak je rekao i da u eventualnom drugom krugu predsedničkih izbora sigurno ne bi podržao Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja ili Boška Obradovića, a da bi od ostalih kandidata podržao svakog ko bi njega podržao.

Na pitanje šta bi eventualno priznanje nezavisnosti Kosova promenilo u svakodnevnom životu stanovnika Srbije, Čanak je kazao da građani "ne bi živeli u patriotskim lažima koje su nas dovele dovde".

- Imamo ogromnu imovinu na Kosovu za koju ne možemo da se borimo, jer ne priznajemo nezavisnost Prištine. I izbore bi bilo lakše organizovati na Kosovu kada bi to mogli da radimo preko diplomatskih predstavništava – rekao je Canak.

(BILSV, 30.03.2017)Gostovanje predsedničkog kandidata LSV Nenada Čanka u emisiji RTV „Pravi ugao“ pogledajte na: https://youtu.be/VEI67DnjdXY
Iz medija | Ponedeljak, 12. 03. 2018. | Komentara: 0

Zoran Đinđić je kamen međaš u istoriji Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i nekadašnji član predsedništva Demokratske opozicije Srbije Nenad Čanak gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, rekao je da bi Srbija danas izgledala drugačije da pre 15 godina nije ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić.
Iz medija | Četvrtak, 08. 03. 2018. | Komentara: 0

Beogradski izbori pokazali da je gotova jedna era političkog organizovanja

Na održanim beogradskim izborima nije pobedila nijedna stranka sa ubeđenjem, nego je pobedila vlast i razne senke vlasti, ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije. Prema njegovim rečima, takva situacija ne može još dugo da traje, jer „ova zemlja ne može bez ubeđenja“.
Iz medija | Petak, 02. 03. 2018. | Komentara: 0

Udruženje antifašista: Naš grad se zove Zrenjanin

Udruženja antifašista Zrenjanina reagovalo je povodom odluke gradske vlasti da od Ministarstva za lokalnu samoupravu zatraži saglasnost i mišljenje o proceduri naglašavajući da se njihov grad zove i zvaće se Zrenjanin, kao i da se oštro se protive ideji o promeni naziva grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook