Čanak: Decentralizovati Srbiju

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Iz medija | Četvrtak, 30. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizovati Srbiju

NOVI SAD – Kandidat za predsednika Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da bi Srbiju trebalo decentralizovati tako da je čine tri pokrajine i dve autonomne oblasti koje bi imale vlast u zemlji. Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), Čanak je kazao da bi pokrajine bile Vojvodina, Šumadija i Moravska, dok bi Beograd imao poseban, a Sandžak status autonomne oblasti.

LSV

- U njima bi se vlast birala od naroda za narod. One bi imale vlast u zemlji, dok bi država vodila odbranu, fiskalnu, monetarnu politiku. Zato se mora promeniti postojeći Ustav kako bi te autonomije bile ustavno definisane - kazao je Čanak.

On je naveo i da bi Predsedništvo Srbije preselio iz Beograda u Kragujevac, jer bi to doprinelo razvoju Šumadije.

- Predsedništvo bih preselio, ne u Novi Sad već u Kragujevac kao istorijsku prestonicu Srbije. Kao administrativni centar, Kragujevac bi dobio diplomatska predstavništva, ali i novi motiv za razvoj cele Šumadije i Srbije ispod Save i Dunava - kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine dodajući da se pita i zašto država daje subvencije za otvaranje novih radnih mesta isključivo stranim, a ne i domaćim investitorima.

Čanak je rekao i da u eventualnom drugom krugu predsedničkih izbora sigurno ne bi podržao Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja ili Boška Obradovića, a da bi od ostalih kandidata podržao svakog ko bi njega podržao.

Na pitanje šta bi eventualno priznanje nezavisnosti Kosova promenilo u svakodnevnom životu stanovnika Srbije, Čanak je kazao da građani "ne bi živeli u patriotskim lažima koje su nas dovele dovde".

- Imamo ogromnu imovinu na Kosovu za koju ne možemo da se borimo, jer ne priznajemo nezavisnost Prištine. I izbore bi bilo lakše organizovati na Kosovu kada bi to mogli da radimo preko diplomatskih predstavništava – rekao je Canak.

(BILSV, 30.03.2017)



Gostovanje predsedničkog kandidata LSV Nenada Čanka u emisiji RTV „Pravi ugao“ pogledajte na: https://youtu.be/VEI67DnjdXY




Iz medija | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Janković je politički amater koji radi u korist vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je, u intervjuu za agenciju Tanjug, da je Saša Janković "politički amater", koji baštini Miloševićevu argumentaciju protiv ondašnje opozicije, preneo je list Blic. On tvrdi i da predsednik Pokreta slobodnih građana radi direktno u korist vlasti.
Iz medija | Sreda, 06. 09. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Garancije za Mladića - nema otklona od devedesetih

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik parlamentarnog odbora za evropske integracije Nenad Čanak izjavio je u intervjuu agenciji Tanjug, da je očigledno da dinamika otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU ne zavisi samo od srpske strane, već i od evropskih partnera, a preneo je RTS.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 09. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: Bojim se da svi zajedno idemo na ruku Vučiću

Glavno obeležje političke scene u Srbiji danas je atmosfera konstantnog sukobljavanja i verbalnog nasilja u kojoj je razmena najgorih optužbi i uvreda postala manir, rekao je za list Danas, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook