Delićemo prihod od putarine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.

Bojan Kostreš

Gde ste trenutno zapeli?
- Zapeli smo bukvalno na četiri rečenice, ali kompromis je na pomolu u vezi sa putnom mrežom - rekao je u ponedeljak Kostreš "Novostima". - Regionalni putevi idu pokrajini, autoputevi republici, s tim što bi prihod od putarine trebalo da se deli jer su, tvrdim, Vojvođani izgradili autoput Beograd - hrvatska granica. O telekomunikacijama, pošti i železnici tek ćemo pregovarati.

Zar najviše protivnika vašem zahtevu da se u imovinsku kartu Vojvodine preslika sve po Ustavu iz 1974. nemate upavo u DS? Odatle provejavaju i zahtevi za vašu smenu...
- Mislim da zvaničnog zahteva neće biti, jer mene nije postavila radna grupa već premijer Mirko Cvetković. Njega sam, preko njegovih savetnika, proteklih meseci uredno obaveštavao o svim detaljima i do sada mi nije preneto da je premijer nezadovoljan mojim radom.

(BILSV, 02.08. 2011)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook