Mađarska je stala na stranu jedne stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Mađarska je stala na stranu jedne stranke

BEOGRAD - Vladajuća većina pristala je na amandman Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržla i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a kojim se rebalansom budžeta za 2011. godinu Vojvodini vraća dug od osam milijardi dinara, potvrdila je u intervjuu listu Kurir Aleksandra Jerkov, porparolka i narodna poslanica LSV.

Alkesandra Jerkov

Ipak, sa SVM imate potpuno suprotne stavove o Zakonu o restituciji.

- SVM ne može dobiti ono što traži! Njihov zahtev je da se svi koji su pre 6. aprila 1941. godine imali prebivalište u Srbiji oslobode svake odgovornosti za fašizam. Među njima ima i onih koji su dobrovoljno stupali u okupacione snage i činili zločine za koje nisu osuđeni. Oni koji su prisilno mobilisani su nešto drugo.

Čak i Mađarska najavljuje da će, zbog tog zakona, uložiti veto na kandidaturu Srbije za EU.

- Začuđujuće, ali stala je na stranu jedne stranke. Pretpostavljam da je to zato što nisu pažljivo proučili zakon. Taj uslov nije legitiman. EU je i nastala na temelju antifašizma.

Nenad Čanak je rekao da Beogradom haraju horde fašista.

- Činjenica je da postoje neke fašističke, klerofašističke i nacističke organizacija. Zbog njihovih pretnji Srbija se već jednom povukla, što šalje poruku da su jači od države.

(Kurir, 18. 10. 2011.)




Iz medija | Nedelja, 08. 01. 2023. | Komentara: 0

Bojan Kostreš: Sukob Dodika i Vučića biće sve dublji, ruske pretnje treba shvatiti ozbiljno

Bojan Kostreš, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, za Oslobođenje i O kanal govori o daljim koracima LSV, o odnosima u regionu i budućnosti Bosne i Hercegovine i Srbije.
Iz medija | Četvrtak, 01. 12. 2022. | Komentara: 0

Vučić mora dobiti alternativu

Srbija ponovo klizi u izolaciju i vreme je da se ponudi stvarna alternativa, koja neće reciklirati Vučićev program, kao što je on Tadićev, Tadić Koštuničin, a Koštunica Miloševićev. Vreme je da konačno prekinemo začarani krug populizma, nacionalizma, centralizma, ksenofobije, antievropejstva, autoritarnosti i putinizma, napisao je u svom autorskom tekstu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš
Iz medija | Četvrtak, 24. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Odlučan sam da ispravimo greške

"Ono što je najvažnije jeste da Liga treba da se, u periodu koji je pred nama, modernizuje i da pronađe nove načine komunikacije sa svojim biračima i sa građankama i građanima Vojvodine. Nama je važno da u prvi plan stavimo ono kako ljudi u Vojvodini žive, bez obzira na njihov maternji jezik, veru, naciju, poreklo, mesto odakle su i kada su u Vojvodinu došli."



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook