LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Šta za nas znači pravo na samoopredeljenje?

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način. Pravedna težnja onih koji žele da obnove svoj suverenitet, podržana međunarodnom solidarnošću, sasvim je legitimna.

LSV

Samoopredeljenje je princip, sadržan u međunarodnom pravu, koji se može prilagoditi različitim situacijama, a koji svim ljudima omogućava da biraju šta će biti najbolje za njihov razvoj, i u nekim slučajevima njihov opstanak.

Prioritet Lige Socijaldemokrata Vojvodine je društvo u kome će svaki pojedinac bez obzira na nacionalnu pripadnost, veroispovest, pol ili drugu različitost imati jednaku šansu i jednak tretman. Vođeni najvišim moralnim i pravnim standardima, Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima i potrebama savremenog čoveka,  zalažemo se za društvo zasnovano na pravdi, demokratiji i slobodi.

Dejana Đurđević



Izbori LSV | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavljanje kandidata i kandidatkinja na izborima u LSV

Kratke biografije i poruke kandidatkinja i kandidata za Glavni odbor i Predsedništvo LSV
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.
Izbori LSV | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV je jedina politička snaga koja se bori za potpunu izmenu društveno ekonomskog sistema Srbije nužnog za dalji razvoj demokratije i ukupan razvoj zemlje

Sadašnji srpski politički spektar oslikava potpunu bezidejnost, bezličnost i apatiju svih tzv. opozicionih snaga, a sa druge strane vlast karakteriše bahatost i potpuno urušavanje i negiranje institucija sistema i koncentracija moći u rukama jednog čoveka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook