LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Šta za nas znači pravo na samoopredeljenje?

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način. Pravedna težnja onih koji žele da obnove svoj suverenitet, podržana međunarodnom solidarnošću, sasvim je legitimna.

LSV

Samoopredeljenje je princip, sadržan u međunarodnom pravu, koji se može prilagoditi različitim situacijama, a koji svim ljudima omogućava da biraju šta će biti najbolje za njihov razvoj, i u nekim slučajevima njihov opstanak.

Prioritet Lige Socijaldemokrata Vojvodine je društvo u kome će svaki pojedinac bez obzira na nacionalnu pripadnost, veroispovest, pol ili drugu različitost imati jednaku šansu i jednak tretman. Vođeni najvišim moralnim i pravnim standardima, Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima i potrebama savremenog čoveka,  zalažemo se za društvo zasnovano na pravdi, demokratiji i slobodi.

Dejana Đurđević



Izbori LSV | Utorak, 07. 08. 2018. | Komentara: 0

Kongres

U Kikindi 6. oktobra 2018. godine održaće se izborni Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na 12. kongresu će biti izabrani novi sastavi stranačkih organa.
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 1

Podrška brojnih prijatelja iz zemlje, regiona i Evrope

NOVI SAD – Današnjem IX Kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao gosti prisustvovali su lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać, potpredsednik Liberalno-demokratske partije Dušan Mijić, potpredsednica Demokratske stranke Vesna Martinović, kao i visoki funkcioneri Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor i Šandor Egereši i predsednik Vojvođanske akademije nauke i umetnosti.
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Izabrano i 50 članova i članica stalnog sastava GO LSV

NOVI SAD - NA IX Kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je izabrano i 50 članica i članova stalnog sastava Glavnog odbora LSV. Za izbor kandidata i kandidatkinja sa liste Banat glasalo je 1046 delegata, evidentirano je 50 nevažećih listića, a 996 važećih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook