Samo jaka Liga garant je jake Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izbori LSV | Nedelja, 16. 09. 2018. | Komentara: 0

Samo jaka Liga garant je jake Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine punih dvadeset osam godina hrabro vodi borbu za Vojvodinu.
Ta borba je bila teška. Uvek! Od početka. Ligaši su 1991.godine branili svoje komšije od  šovinističkih bandi. To isto su ligaši radili 1999. godine. Pa 2003. Sve vreme ligaši su hapšeni, odvođeni na front, otimani, napadani... 

LSV

Kako su nas sve nazivali? Bili smo izdajnici, strani plaćenici, ustaše, separatisti...

Na sreću, videli smo leđa Slobodanu Miloševiću. Ali nacionalistički koncept koji Srbiju vidi kao unitarnu državu još živi. Manje-više, sve vlasti u Beogradu neguju tu ideju.
Jesmo li mogli postići više u ovoj borbi?  Verovatno i jesmo, ali samo postojanje i rad Lige ogromna su stvar.

Da nema Lige, ne bi bilo ni Vojvodine. Sasvim je jasno da je samo snažna LSV garant snažne Vojvodine.

Šta treba da menjamo u našem radu?
Svakako da budemo glasniji. Samo svakodnevna i jasna politika mogu da nametnu putanju Vojvodine. Moramo svojim delanjem jasno ukazati na činjenicu da Vojvodina nije problem, nego pitanje. Pitanje o kojem se malo govorilo. Milošević je prvo udario na Vojvodinu. To mu danas malo ljudi u Beogradu zamera. Zameriće mu sve, ali Vojvodinu ne.

Posao Lige je da ubedi građane Vojvodine, ali i cele Srbije, da ideja o decentralizaciji Srbije nije separatistička. Ta ideja je odlična za Srbiju. Ta ideja znači autonomnu Vojvodinu, ali samo u sastavu Republike Srbije. Ta ideja znači i veća prava za ostale regione u Srbiji. Niš, Bor, Negotin ili Užice su, takođe, žrtve beogradizacije cele zemlje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine mora postati stožer svih anticentralističkih stranaka u Srbiji. Za početak, cilj mora biti okupljanje svih vojvođanskih snaga. građanskih inicijativa, udruženja građana, organizacija nacionalnih zajednica, saveza antifašista... Svi građani AP Vojvodine kojima je ona na srcu moraju u LSV prepoznati zaštitnika svojih interesa.

Svaki dan LSV za Vojvodinu mora tražiti:
1.Vraćanje zakonodavne, izvršne i sudske vlasti.
2.Njenu imovinu.
3.Izvorne prihode.
4.Poništavanje privatizacije Naftagasa.
5.Veće subvencije za paore
6.Veća prava radnika.
7.Svoju policijsku upravu.
8.Svoj statistički zavod.
9.Promenu izbornog sistema i Vojvodinu kao posebnu izbornu jedinicu.
10.Ingerencije u oblasti obrazovanja.
11.Ingerencije u oblasti poštovanja ljudskih i manjinskih prava.

Cilj mora biti stvaranje funkcionalne autonomije koja će biti zaštićena putem snažnih institucija.

Vojvodina sa punom autonomijom zanačila bi decentralizaciju cele Srbije. Moramo pružiti ruku i prijateljima u Šumadiji, Timočkoj krajini, Nišu, Mačvi, Sandžaku, Užicu, Pirotu... Samo zajedno ćemo poraziti beogradski centralizam!

Ligu socijaldemokrata Vojvodine čekaju veliki izazovi. Bude li rada, hrabrosti i požrtvovanja, uspeh neće izostati.
Aleksandar MartonIzbori LSV | Subota, 17. 11. 2012. | Komentara: 0

Kikinda podržala Čanka, Bogaroškog, Jovanovića i Stojšića

KIKINDA - Na sednici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kikindi, jednoglasno je podržan Nenad Čanak kao kandidat za predsednika stranke, a Branislav Bogaroški, Aleksandar Jovanović i Đorđe Stojšić za potpredsednike LSV.
Izbori LSV | Četvrtak, 15. 11. 2012. | Komentara: 0

Podrška Čanku i kandidaturama Bogaroškog, Jovanovića i Stojšića

SUBOTICA – Članice i članovi Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica jednoglasno su na sinoćnoj sednici Gradskog odbora podržali kandidaturu Nenada Čanka za predsednika LSV-a, kojem je jedini protivkandidat bio Emil Fejzulahi.
Izbori LSV | Sreda, 14. 11. 2012. | Komentara: 0

I Pančevci za Čanka, Bogaroškog, Stojšića i Jovanovića

PANČEVO – Članovi Gradskog odbora Pančevo jednoglasno su sinoć podržali kandidaturu Nenada Čanka za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodina, a Branislava Bogaroškog, Đorđa Stojšića i Aleksandra Jovanovića za potpredsednike LSV, izražavajući uverenje da će se sa istim ishodom zaključiti i predstojeći Kongres LSV na kojem će se birati najviši organi stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook