Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 23. 03. 2020. | Komentara: 0

Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

ovi Sad - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najoštrije je kritikovao Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) zbog informacije da su u Novom Sadu organizovali pričest vernika, uprkos merama koje je propisala Vlada Srbije zbog pandemije koronavirusa. 

LSV

Na društvenim mrežama  juče je objavljen snimak na kojem se vide desetine vernika koji su juče ujutru u redovima ispred Saborne crkve u Novom Sadu čekali na pričest, poštujući propisanu razdaljinu od dva metra. Međutim, kako su stizali na red do sveštenog lica, svi su „primili“ pričest, odnosno naforu, iz iste kašičice.

- Da li je jezik mržnje ako kažem da se popovi ponašaju kao da rade na procenat od svake sahrane? Ili samo treba pohapsiti sve one koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju javno zdravlje? - napisao je Čanak na svom nalogu na Tviteru.
(SzILSV, 23.03.2020)
Izjave | Sreda, 25. 03. 2020. | Komentara: 0

Marton: Skandalozna relativizacija domaćih fašista u Školi na daljinu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton oštro je kritikovao lekciju koja je održana preko televizije učenicima osmog razreda osnovnih škola, a u kojoj je kvisling iz Drugog svetskog rata Milan Nedić predstavljen kao „čuveni general i poznati heroj“ i ocenio da je reč o „skandaloznoj relativizaciji domaćih fašista“.
Izjave | Utorak, 24. 03. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Struka nikad nije rekla da se izbori ne raspisuju

Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta, koji na izbore izlazi u koaliciji Ujedinjena demokratska Srbija, izjavio je da ne vidi direktnu vezu između koronavirusa i izbora. 
Izjave | Nedelja, 22. 03. 2020. | Komentara: 0

Marton: Tužno i neodgovorno ponašanje Ivica Dačića

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je „tužno i veoma neodgovorno“ ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook