Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

NOVI SAD – Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.

LSV

- Ipak, i pored rasta podrške, ukoliko se saberu svi mandati opozicije, ne može doći do promene vlasti, i tu bi nedostajali glasovi LSV-a. Definitivno se vidi pad rejtinga i broja glasova vladajuće koalicije i pored svih manipulacija – izjavila je Mrnuštik za 021.rs. 
 
Ona ističe da se LSV-Vojvođani za lokalne izbore u Novom Sadu pripremaju odavno i da se to videlo i na glasanju u decembru, gde su Vojvođani imali značajan broj glasova na pokrajinskoj listi gde su nastupali samostalno. Objašnjava da trenutno niko ne može da kaže kako će opozicija nastupiti i u koliko kolona, a da se LSV-Vojvođani, za sada, spremaju da na predstojeće izbore izađu samostalno, ali su spremni da idu i u koaliciju ako je to u interesu Novog Sada i odlaska naprednjaka sa vlasti.

- Radimo na stvaranju nove platforme Lige za Novi Sad sa novim ljudima i vrlo brzo ćemo izaći i sa kandidatom za gradonačelnika. Spremamo se da idemo potpuno sami, a jasno je da u Novom Sadu ne može doći do promene vlasti bez naših glasova, tako da smo otvoreni i za razgovore o eventualnim koalicijama sa građanskim opozicionim strankama, pokretima. Ukoliko taj blok građanskih stranaka izađe sa otvorenim predlozima i dobrim idejama za saradnju, otvoreni smo za razgovore. Spremni smo da podržimo svaki plan koji će dovesti do promene vlasti, a pre svega poboljšati život građanki i građana Novog Sada - navodi Mrnuštik.

Ona dodaje i da im se čini da se ide ka ujedinjenju i ukupnom opozicionom dogovoru, tako da neće biti razbijanja u mnogo kolona. Objašnjava da se mora raditi zajednički, jer je primetno da se pred svake lokalne izbore pojave razne grupe koje su tu da stvore lažnu sliku da su opozicija i obmanu deo birača i tako otmu glasove koji, ukoliko budu ispod cenzusa zbog izbornog sistema, pređu u korist vlasti. Te grupe čak i kad pređu cenzus, uključe se u koaliciju oko naprednjaka.

(SzILSV-Vojvođani, 20.02.2024)
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook