Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

NOVI SAD – Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.

LSV

- Ipak, i pored rasta podrške, ukoliko se saberu svi mandati opozicije, ne može doći do promene vlasti, i tu bi nedostajali glasovi LSV-a. Definitivno se vidi pad rejtinga i broja glasova vladajuće koalicije i pored svih manipulacija – izjavila je Mrnuštik za 021.rs. 
 
Ona ističe da se LSV-Vojvođani za lokalne izbore u Novom Sadu pripremaju odavno i da se to videlo i na glasanju u decembru, gde su Vojvođani imali značajan broj glasova na pokrajinskoj listi gde su nastupali samostalno. Objašnjava da trenutno niko ne može da kaže kako će opozicija nastupiti i u koliko kolona, a da se LSV-Vojvođani, za sada, spremaju da na predstojeće izbore izađu samostalno, ali su spremni da idu i u koaliciju ako je to u interesu Novog Sada i odlaska naprednjaka sa vlasti.

- Radimo na stvaranju nove platforme Lige za Novi Sad sa novim ljudima i vrlo brzo ćemo izaći i sa kandidatom za gradonačelnika. Spremamo se da idemo potpuno sami, a jasno je da u Novom Sadu ne može doći do promene vlasti bez naših glasova, tako da smo otvoreni i za razgovore o eventualnim koalicijama sa građanskim opozicionim strankama, pokretima. Ukoliko taj blok građanskih stranaka izađe sa otvorenim predlozima i dobrim idejama za saradnju, otvoreni smo za razgovore. Spremni smo da podržimo svaki plan koji će dovesti do promene vlasti, a pre svega poboljšati život građanki i građana Novog Sada - navodi Mrnuštik.

Ona dodaje i da im se čini da se ide ka ujedinjenju i ukupnom opozicionom dogovoru, tako da neće biti razbijanja u mnogo kolona. Objašnjava da se mora raditi zajednički, jer je primetno da se pred svake lokalne izbore pojave razne grupe koje su tu da stvore lažnu sliku da su opozicija i obmanu deo birača i tako otmu glasove koji, ukoliko budu ispod cenzusa zbog izbornog sistema, pređu u korist vlasti. Te grupe čak i kad pređu cenzus, uključe se u koaliciju oko naprednjaka.

(SzILSV-Vojvođani, 20.02.2024)




Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.
Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook