Evropski put Srbije nemoguć bez slobodnih izbora

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Evropski put Srbije nemoguć bez slobodnih izbora

BEOGRAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je poslanica EP Tanja Fajon svojom izjavom da srpski narod zaslužuje da izađe na izbore i da slobodno glasa jasno iskazala svoju naklonost ideji demokratizacije Srbije i njenom brzom pristupanju EU. 

LSV

- Njene kritike aktuelnih dešavanja u našoj zemlji moraju biti prihvačene kako u vlasti, tako i u opoziciji. Stanje demokratije i medijskih sloboda u Srbiji svakako nije ne zadovoljavajućem nivou, te kritike poslanice Fajon predstavljaju korektiv koji bi svaka ozbiljna vlast morala da prihvati. Srbija se opredelila za evropske integracije. Bez slobodnih izbora i osnaživanje demokratskih institucija, taj put će biti nemoguć, Poziv Fajonove na kreiranje fer izbornih uslova i garantovanje slobode glasanja vidim kao dobronameran - zaključio je Marton u izjavi za Danas. 

 (SzILSV, 07.05.2020)Izjave | Nedelja, 31. 05. 2020. | Komentara: 0

Ujedinjena demokratska Srbija: Sistem subvencija treba da bude efikasan kao u Evropi

U ravnopravnim uslovima domaći poljoprivrednici su više nego konkurentni stranim. Međutim, da bi uslovi bili ravnopravni, neophodno je da sistem subvencija bude efikasan i barem u približnoj meri u proseku onog koji uživaju evropski proizvođači, rekao je u intervjuu za Agroklub  član Glavnog odbora i član Stručnog saveta za poljoprivredu Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Rudić.
Izjave | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nema pobede bez borbe

Nema pobede bez borbe, poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, političkog saveza Vojvođanskog fronta, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma okupljene oko Ujedinjene demokratske Srbije. Predstavnici UDS-a razgovarali su juče sa stanovnicima Subotice.
Izjave | Četvrtak, 28. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Put Srbije je na Zapad, u EU

Put ove zemlje je na Zapad, u Evropsku uniju koja ima hiljadu mana, ali bolje rešenje ne vidim, kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook