Izbornih uslova i zakona se svi sete tek kada padnu sa vlasti

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 22. 01. 2019. | Komentara: 0

Izbornih uslova i zakona se svi sete tek kada padnu sa vlasti

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je u ovom trenutku teško odgovoriti na pitanje da li bi LSV izašla na parlamentarne izbore ukoliko oni budu bili raspisani, ali ističe da će o tome odgovor, naposletku, dati organi stranke. On podseća da nikome do sada nije smetao Šešeljev izborni zakon koji služi tome da se ubiju sve regionalne razlike u našoj zemlji i da se održi privid da je Kosovo u Srbiji.

LSV

- Žao mi je što se svi sete izbornih uslova i zakona tek kada padnu sa vlasti. LSV će kao i uvek do sada podržavati svaki razuman predlog, ali očekujemo i da će ostali učesnici u političkom životu Srbije razmotriti, ali i prihvatiti naše argumente za potrebom organizovanja više izbornih jedinica na teritoriji Srbije. Mi predlažemo najmanje četiri izborne jedinice: Vojvodinu, Beograd i centralni deo Srbije koji bi imao dve izborne jedinice. Jedna sa sedištem u Kragujevcu, a druga sa centrom u Nišu – napomenuo je Kostreš u izjavi za list „Danas“.

(SZILSV, 22.01.2019)Izjave | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0
Izjave | Sreda, 28. 08. 2019. | Komentara: 0

Nije dobra poruka to što se odgađa uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu u Vrbasu

Nakon što je poslanica LSV Olena Papuga ponovo zatražila od ministra Branka Ružića informaciju zašto crnogorski jezik još nije u službenoj upotrebi u Vrbasu, portparol Lige socijaldemokrataVojvodine Aleksandar Marton kaže da je to urađeno jer ne postoje informacije da li je predsednik vrbaške opštine dostavio informacije ili ne.
Izjave | Utorak, 27. 08. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sumnja da predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Mekalister može da pomogne u dijalogu između vlasti i opozicije u Srbiji ako među nama postoji ovolika isključivost. On dodaje i da nema ništa protiv da se evropski zvaničnik uključi u te razgovore, ukoliko će njegovo prisustvo pomoći prevazilaženju nesuglasica. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook