Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš navodi da je budžet Vojvodine trenutno manji čak i od budžeta Beograda. U izjavi sa Radio Slobodna Evropa Kostreš objašnjava da je budžet glavnog grada po glavi stanovnika gotovo dva puta veći u odnosu na građane u Vojvodini. Kako kaže, Vojvodini je za narednu godinu namenjeno 75,2 milijarde dinara (oko 644 miliona evra), a budžetom Beograda za glavni grad predviđeno je gotovo 125 milijardi dinara.

LSV

- Ono što je poražavajuće jeste činjenica da Beograd ima znatno veći budžet od pokrajine - navodi Kostreš. 

On ocenjuje da to govori o nesposobnosti političara koji vode Vojvodinu.

- Budžet Vojvodine nikada nije na pravi način obračunat. Ovakva politika pokazuje odnos prema autonomiji Vojvodine i prema građanima i građankama Vojvodine - ističe Kostreš. 

Kako je ocenio, to je i pokazatelj da „Srbija ne zna šta da radi sa Vojvodinom, odnosno sa njenom autonomijom“.

(SzILSV, 22.12.2020)
 



Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti.
Izjave | Nedelja, 30. 07. 2023. | Komentara: 0

Izbori na svim nivoima u istom danu su katastrofa za demokratiju

Najnovije licitiranje sa datumom izbora i najava predsedsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se glasati na svim nivoima, prema mišljenju Aleksandra Martona, portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođana, još je jedan u nizu primera izostanka demokratskih procesa u našoj zemlji.
Izjave | Četvrtak, 27. 07. 2023. | Komentara: 0

Ponosna sam na Zrenjanince što ponosno hodaju bez straha

Zrenjanin je među prvima krenuo u protestne šetnje. Protesti su početak promena u Zrenjaninu. Bila sam jako ponosna u tim prvim nedeljama na svoje Zrenjanince. Šetali smo po kiši kakvu ja u životu nisam doživela. Ali niko nije odustajao, svi su ponosno hodali.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook