Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 26. 06. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ocenio je da je otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima sa EU dobra vest, kao i da zasluge za čvrstu opredeljenost Republike Srbije na evropskom putu pripadaju i ovoj, ali i prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile.

LSV

Čanak, koji je i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, ukazao je da sa otvaranjem dva nova poglavlja 33 i 13, koja se odnose na finansijske i budžetske odredbe i ribarstvo u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, Republika Srbija ima već 14 otvorenih, među kojima i dva poglavlja koja su odmah zatvorena.

- Otvaranje još dva poglavlja je dobra vest i veliki i važan korak koji Republiku Srbiju dodatno učvršćuje na evropskom putu.

Ujedno, to je dokaz spremnosti Evropske unije da prati i ohrabri promene u našem društvu, ali, sa druge strane, i potvrda čvrste opredeljenosti Republike Srbije po pitanju evropskih integracija, uprkos svim problemima sa kojima se EU suočava.

Zasluge za tu, čvrstu opredeljenost evropskom putu, pripadaju i ovoj, ali i svim prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile – ukazao je Čanak.
 
(BILSV, 26062018)Izjave | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Vojvodini marginalizuje opoziciju

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški rekao je za Radio 021 da je ideja nagle aktivnosti poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine (koju čine SNS, SPS-JS i SVM) opstrukcija rada opozicije i njeno marginalizovanje do kraja mandata, sa akcentom na promotivne aktivnosti ovog saziva.
Izjave | Sreda, 14. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Srbija hramlje na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da Srbija nije odustala od evropskih integracija, ali da hramlje na putu ka Evropi, jer ne može da se odrekne ni Istoka ni Zapada.
Izjave | Subota, 10. 11. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Kosovo je kamen oko vrata za budućnost Srbije

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je za Srbiju je uvek bolji sporazum od zamrznutog konflikta. On je za agenciju Fonet kazao da sporazum znači razrešenje problema i znači da će i Srbija i Kosovo i krenuti dalje, a to dalje su evropske integracije, ekonomski razvoj i napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook