Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević čestitala je svim građanima i građankama Vojvodine 1. maj, Međunarodni praznika rada. Sedlarevićeva je istakla da se danas, na žalost, građanke i građani Vojvodine bore sa velikom stopom nezaposlenosti, ali isto tako i sa lošim položajem i niskim stepenom ostvarenosti prava onih koji su zaposleni.

- Proteklih godina, tradicija proslavljanja praznika rada polako je počela da gubi na značaju, pre svega zbog nezadovoljstva koje vlada među građankama i građanima zbog njihovog evidentnog lošeg socijalnog i ekonomskog položaja. Rešavanje ovog problema trebalo bi da bude prioritet i republičkih, i pokrajinskih i lokalnih vlasti, jer je poboljšanje životnog standarda osnovni preduslov za dalji razvoj i napredak cele zemlje - naglasila je Sedlarevićeva. Ona je ukazala i na značaj kontinuiranog dijaloga između nadležnih institucija i predstavnika sindikalnih organizacija kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za poboljšanje položaja radnika, ali i na značaj konstantnog usavršavanja i prekvalifikacija kao jedno od mogućih rešenja za povećanje stope zaposlenosti.

- Nadam se da ćemo, kada konačno budu doneti zakoni o imovini i prihodima pokrajine i lokalnih samouprava i kada budemo dobili priliku da sami odgovoramo za sopstveni razvoj, moći ovaj praznik da dočekamo u potpuno drugačijoj atmosferi, sa optimizmom i verovanjem u prosperitetniju budućnost - poručila je Maja Sedlarević.

(BILSV, 29.04.2011.)
Izjave | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Marton: Zašto nadležni ne reaguju na izjave kapetana Dragana o Legiji

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je nadležne državne organe da reaguju na izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, u kojima slavi organizatora atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića Milorada Ulemeka zvanog Legija i izvršioca atentata Zvezdana Jovanovića zvanog Zmija.
Izjave | Subota, 23. 05. 2020. | Komentara: 0

Kako je Zeleni fond u budžetu manji od ekoloških taksi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da nema sumnje da je loženje u domaćinstvima veliki, ako ne i najveći uzročnik zagađenja vazduha jer se loži ugalj i drvo, ali i gume, motorna ulja i mnogo toga drugog.
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Stalno nešto čekamo. Kad ćemo mi bolje da živimo?

Dobra vest je da postoji jedna politička opcija kao što je Ujedinjena demokratska Srbija gde smo mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanskog fronta pronašli partnere u Beogradu i centralnoj Srbiji da se zajedno borimo za drugačiju državu, koja će biti efikasnija, kvalitetnija, koja će odlučivanje spustiti na nivo građana, izjavio je generalni sekretar LSV i koordinator VF Bojan Kostreš.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook