Srbija propada zato što je centralizovana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 11. 04. 2021. | Komentara: 0

Srbija propada zato što je centralizovana

BEOGRAD - Planiram da se kandidujem na izborima. Videćemo na kom nivou i za šta, ali svakako nećemo ostati van izbornog procesa. Meni je bojkot presmešan, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući u emisiji „Usijanje“ na teelviziji Kurir rekao da ga „bojkotaška opozicija“ napada jer 30 godina ima jasnu politiku.

LSV

- Boris Tadić je moj prijatelj i čovek sa kojim se ja nikada nisam slagao oko niza stvari i on je to odlično znao. Ali pošto sam dao reč da ću čuvati većinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, zato da ne bi došli ovi isti koji su sada na vlasti, mi smo sa pet poslanika koji su bili presudni za očuvanje parlamentarne većine, bez ijednog mesta u Vladi, bili u poziciji da četiri godine sedimo tamo i da ne možemo ni u skupštinskim odborima da se angažujemo. Mi smo je sačuvali - rekao je Čanak.

Koliko je Kosovo u sastavu Srbije

On je dodao da je uloga bojkotaša da izmišljaju da će oni rešiti problem Kosova „jer ga neće dati“.

- Kako možeš da ne daš nešto što i tako nije tvoje. Šta je Kosovo u sastavu Srbije? Probajte da odete na Kosovo pa ćete videti koliko je u sastavu Srbije - poručio je Čanak.

Mnoge stranke i pokreti koji se predstavljaju kao opozicija, prema njegovim rečima, nemaju politički program. 

- Ko od njih ima program? Pričam ti priču. Jesu li potpisivali sporazum sa narodom? A onda su se raspali! Čista prevara - naglasio je Čanak.

LSV, prema njegovim rečima, ima jasan program od osnivanja.

- Srbija propada zato što je centralizovana i zato što su sve pare u Beogradu. Šta je vlast uradila da Srbija bude decentralizovana? Ništa - rekao je Čanak.

Dodao je da LSV ima stabilno biračko telo koje, međutim, nije dovoljno za ulazak u Narodnu skupštinu zbog izbornog sistema u kome je cela Srbija jedna izborna jedinica. 

Inspiratori Đinđićevog ubistva dolaze iz Rusije

Čanak se osvrnuo i na činjenicu da je Gordana Čomić sa kojom se nalazio na istoj listi na prošlim izborima postala ministarka za ljudska i manjinska prava. 

- Gordana Čomić je 30 godina bila u Demokratskoj stranci koja ju je odbacila jer nije poštovala partijsku disciplinu kad se glasalo o zakonu koji je ona predložila. Svi se zaklinju u ekspertske vlade, a onda je problem što jedan od najvećih eksperta za ljudska i manjinska prava dođe u vladu - rekao je Čanak.

Govoreći o Predlogu zakona o istopolnim zajednicama, naglasio je da smo osuđeni na propast ako ne budemo umeli da prihvatimo različitosti.

Naglasio je i da sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem nema o čemu da govori.

- Trideset godina sam govorio da će zbog zločinačke politike nastradati hiljade ljudi i to se desilo - rekao je Čanak.

Lider LSV smatra da politički inspiratori ubistva premijera Zorana Đinđića dolaze iz Rusije. 

- Rusima očajnički treba baza na Sredozemnom moru i zato im sad meta Milo Đukanović - naveo je Čanak.

Jedino vakcinom pobeđujemo koronu

Za obaveznu vakcinaciju smatra da je jedini način da se pobedi korona. Rekao je da je svako od članova njegove porodice primio različito cepivo.

- Za vreme Drugog svetskog rata američka vojska je delilila vojnicima koji su borili na Pacifiku lek protiv malarije. Japanci su pustili propagandu da će svako ko pije taj lek ostati impotentan i mnogi mladići su prestali da ga piju. Zbog te glasine od malarije je umrlo skoro isto onoliko vojnika koliko je poginulo u borbama - rekao je Čanak.

Svako ko neće da se vakciniše, prema Čankovim rečima, je kontejner virusa i samo je pitanje kad će se zarazati.

- Tako pretvarate sebe u biološko oružje - dodao je Čanak i naglasio da država nije trebalo da oslobodi privedene antivaksere.

(SzILSV, 11.04.2021)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook