Srbiji je mesto u Evropskoj uniji

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Srbiji je mesto u Evropskoj uniji

BEOGRAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je juče da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji, a da bi članstvo u Višegradskoj grupi plus bilo dobro i pomoglo bi nam na tom putu, ali nije baš sigurno da su namere mađarskog premijera Viktara Orbana potpuno iskrene. On je gostujući u emisiji „Posle ručka“ na teelviziji Happy kazao da u EU moramo ući ne zato što je tamo med i mleko, nego zato što je to sistem koji je u ovom trenutku najmanje loš, a Srbija već sada ima benefite od EU, te da put ka njoj mora ubrzati.

LSV

- Treba Srbija da sarađuje sa Ruskom Federacijom, treba da sarađuje sa Kinom. Ne znam samo šta mi možemo da izvezemo u Kinu u državu od 1,5 milijardu stanovnika, ali u Hrvatsku, Mađarsku, Rumuniju, Slovačku, Češku, Austriju možemo. S kim ćemo ako ne sa prvim komšijama, a to je EU – naglasio je Marton.

On je kazao i da je Vojvodina unakažena i devastirana.

Bili smo optuživani da smo separatisti zato što smo pokušavali da se izborimo za neka prava Vojvodine i to nam i danas spočitavaju. Mi smo jedini u Srbiji digli glas protiv prodaje zemlje strancima, a trebali smo svi biti mnogo glasnije. Ono što je problem Vojvodine, država ne stimuliše poljoprivrednu proizvodnju. Veće subvencije dobijaju strane firme koje treba da postoje, ali iluzorno je da jedan Rauch za 30 radnih mesta dobije 2,2 miliona evra. Hajde da pričamo koliko bi jednom seljaku iz Elemira, Tavankuta ili Buđanovaca ili Skorenovaca u Banatu bilo dobro da on dobije 2,2 miliona evra da naprave te – ukazao je on.

Kao poseban problem on je apostrofirao duplo državljanstvo vojvođanskih Mađara. Kako je rekao, broj Mađara, zbog Orbanovog duplog državljanstva, za samo jedan popis će se sa 240.000 smanjiti na 180-190. hiljada. Na sceni je egzodus iz Vojvodine.

- I ovako tešku demografsku situaciju u Srbiji mi otežavamo zato što je na sceni olakšano dobijanje dvojnog državljanstva i to je odskočna daska za Zapad, pre svega najmlađeg stanovništva – napomenuo je Marton.

(SzILSV, 25.02.2020)Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina neodvojivi deo Srbije

Vojvodina je integralni deo Srbije i ne može opstati kao nezavisna država, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Srbijagas neopravdano troši novac na automobile dok im država prašta dugove

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je potpuno neopravdano da JP „Srbijagas“ u ovom momentu potroši više od 600.000 evra za nabavku automobila, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga. 
Izjave | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Marton: Zašto nadležni ne reaguju na izjave Kapetana Dragana o Legiji

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je nadležne državne organe da reaguju na izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojima slavi organizatora atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića Milorada Ulemeka zvanog Legija i izvršioca atentata Zvezdana Jovanovića zvanog Zmija.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook