UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 14. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš izjavio je da su predstavnici koalicije Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) imali otvoren i prijateljski razgovor sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem. Kako je rekao, ambasadoru su saopštili da na predstojećim izborima žele da se bore protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, i da pruže evropsku alternativu građanima Srbije.

LSV

- U otvorenom i prijateljskom razgovoru preneli smo ambasadoru da smo odlučili da se na izborima, iako izborni uslovi nisu idealni, borimo protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, ali i da pružimo evropsku alternativu postojećoj politici. Izneli smo stav da je bojkot pogrešan način borbe za demokratsku, modernu, evropsku i bolju Srbiju - rekao je Kostreš za agenciju Beta.

Povodom najavljenog sastanka sa predsednikom Srbije oko vođenja kampanje i eventualnom odlaganju izbora zbog epidemije koronavirusa, Kostreš ističe da u ovom trenutku prioritet treba dati lekarima i stručnjacima epidemiolozima. On je u izjavi za list danas rekao da je Liga spremna za izbore, ali da će, ukoliko se proceni da je odlaganje izbora neophodno, LSV to prihvatiti.

(SzILSV, 14.03.2020)
Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina neodvojivi deo Srbije

Vojvodina je integralni deo Srbije i ne može opstati kao nezavisna država, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Srbijagas neopravdano troši novac na automobile dok im država prašta dugove

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je potpuno neopravdano da JP „Srbijagas“ u ovom momentu potroši više od 600.000 evra za nabavku automobila, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga. 
Izjave | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Marton: Zašto nadležni ne reaguju na izjave Kapetana Dragana o Legiji

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je nadležne državne organe da reaguju na izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojima slavi organizatora atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića Milorada Ulemeka zvanog Legija i izvršioca atentata Zvezdana Jovanovića zvanog Zmija.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook