UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 14. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš izjavio je da su predstavnici koalicije Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) imali otvoren i prijateljski razgovor sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem. Kako je rekao, ambasadoru su saopštili da na predstojećim izborima žele da se bore protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, i da pruže evropsku alternativu građanima Srbije.

LSV

- U otvorenom i prijateljskom razgovoru preneli smo ambasadoru da smo odlučili da se na izborima, iako izborni uslovi nisu idealni, borimo protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, ali i da pružimo evropsku alternativu postojećoj politici. Izneli smo stav da je bojkot pogrešan način borbe za demokratsku, modernu, evropsku i bolju Srbiju - rekao je Kostreš za agenciju Beta.

Povodom najavljenog sastanka sa predsednikom Srbije oko vođenja kampanje i eventualnom odlaganju izbora zbog epidemije koronavirusa, Kostreš ističe da u ovom trenutku prioritet treba dati lekarima i stručnjacima epidemiolozima. On je u izjavi za list danas rekao da je Liga spremna za izbore, ali da će, ukoliko se proceni da je odlaganje izbora neophodno, LSV to prihvatiti.

(SzILSV, 14.03.2020)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook