Kandidatura za EU je vrhunski interes

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Kandidatura za EU je vrhunski interes

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentatišući mogućnost dobijanja statusa kandidata za ulazak Srbije u Evropsku uniju, o kojem treba da bude doneta odluka u petak, izjavila je za emisiju Politbiro da je od pitanja kakve će to konotacije imati na političku scenu Srbije, mnogo važnije kakve će to posledice imati na kvalitet života ljudi u Srbiji.

Aleksandra Jerkov

- Svakako da bi pozitivna odluka Saveta EU bila mnogo povoljniji ishod za građane i građanke Srbije, koji bi u tom slučaju vrlo brzo osetili dobre posledice evropskih integracija i čiji bi se kvalitet života mogao poboljšati. Opet, sve u zavisnosti od toga kako Srbija bude koristila sve mogućnosti koje joj pružaju evropske integracije

– navela je Jerkova. Ona je rekla i da su građani Vojvodine već imali prilike da iskuse šta znači dobro korišćenje evropskih fondova.  

- Posebno oni koji žive u pograničnim mestima u Vojvodini, s obzirom na to da je Vojvodina u prethodnim godinama koristila preko 90% svih sredstava koje su dolazile iz EU, a koji se odnose na prekograničnu saradnju – navela je ona. Kako je rekla, što Srbija bude bliže EU tih će sredstava i za opštine i za same građane biti više.

- Zbog toga je veoma važno da Srbija ne uradi ništa čime bi kompromitovala svoju evropsku budućnost i da učini sve što je u njenoj moći da dobije status kandidata i da  time pokaže da to jeste vrhunski nacionalni interes o kojem se toliko govori ovih dana – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 07.12.2011.)



Događaji | Četvrtak, 01. 11. 2012. | Komentara: 0

Zakon o NBS udaljava Srbiju od Evrope

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati izmene Zakona o Narodnoj banci Srbije, pre svega jer one, kao ni izmene istog zakona usvojene u avgustu, ne garantuju  nezavisnost Narodne banke, a istovremeno i dalje udaljavaju Srbiju od važećih propisa EU i samim tim štete evropskim integracijama Republike Srbije, istakla je danas šefica poslaničkog kluba LSV Aleksandra Jerkov.
Događaji | Četvrtak, 01. 11. 2012. | Komentara: 0

Šta je sa zadružnom zemljom u Vojvodini?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas obaveštenje od direktora Službe za katastar nepokretnosti Republike Srbije koliko je hiljada hektara zadružnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini privatizovano kao da je reč o društvenoj, a ne kao zadružnoj, odnosno privatnoj svojini.
Izjave | Četvrtak, 01. 11. 2012. | Komentara: 0

Istražiti zloupotrebe novca za KiM

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za Danas da je dobrodošla inicijativa da se formira Anketni odbor koji bi istražio na koji način je trošen državni novac za Kosovo i Metohiju od 2000. godine do danas, jer bi na taj način konačno mogle da budu rasvetljene ozbiljne zloupotrebe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook