Šta je sa zadružnom zemljom u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 01. 11. 2012. | Komentara: 0

Šta je sa zadružnom zemljom u Vojvodini?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas obaveštenje od direktora Službe za katastar nepokretnosti Republike Srbije koliko je hiljada hektara zadružnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini privatizovano kao da je reč o društvenoj, a ne kao zadružnoj, odnosno privatnoj svojini.

Olena Papuga

Ona je upitala i zašto je Služba za katastar ignorisala odredbe  Zakona o zadrugama i šta preduzimaju da se učinjene nezakosti isprave.

Papuga je upitala ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koliko je te uzurpirane zemlje i imovine vraćeno zemljoradničkim zadrugama, a koliko je pokrenuto postupaka pred nadležnim organima lokalnih samouprava zog toga, u kojim opštinama i u kojoj su fazi. Narodna poslanica LSV je upitala i šta ministarstvo poljoprivrede preduzima da se problem uzurpacije i nedozvoljene privatizacije zadružne zemlje i druge zadružne imovine reši.

- Koliko se zemljoradničkih zadruga od 2005. do danas obratilo Ministarstvu finansija radi povraćaja zemlje i druge zadružne imovine kao drugostepenom organu po žalbi na odluku organa lokalne samouprave? Šta je preduzelo Ministarsvo finansija na rešavanju situacije koja je nastala zbog toga što su u postupku privatizacije zemljoradničkih zadruga i njihovih pravnih sledbenika ignorisane odredbe i danas važećeg Zakona o zadrugama? – upitala je Papuga. Ona je dodala i da je interesuje kada će se Zakon o zadrugama naći pred narodnim poslanicima, s obzirom na to da ga je prethodna Vlada već pripremila.

(BILSV, 01.11.2012)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook