Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Zrenjanin, 24. april 2024 - Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.

LSV

U zahtevu se ističe da lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom i načelnikom gradske uprave Nenadom Domjeskovim, krši pravne akte Srbije i da je potrebno sprovesti zakonske aktivnosti da bi takvo ponašanje prestalo.

Tekst zahteva prenosimo u celosti.

Republika Srbija
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice

ZAHTEV

Poštovani gospodine Sakalaš,

Ovim putem Vas informišemo da je sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina ponovo uklonjena zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Kao što znate, gradonačelnik Simo Salapura i načelnik gradske uprave Nenad Domjeskov mesecima su kršili Ustav Srbije, Zakon o nadležnostima AP Vojvodine i Statut  AP Vojvodine i izbegavali isticanje zastave naše pokrajine.

Tražimo da hitno reagujete i obezbedite poštovanje propisa.

Šaljemo Vam fotografiju na kojoj se jasno vidi da zastave AP Vojvodine nema.

To ćemo činiti svakog dana, u nadi da ćete iskoristiti sva zakonska sredstva koja imate i obezbediti poštovanje propisa u gradu Zrenjaninu.

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
u Skupštini grada Zrenjanina
Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.
Saopštenja | Sreda, 19. 06. 2024. | Komentara: 0

Orden dodeljen vladiki Kačavendi je šamar za sve građane Srbije i BiH

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da, u skladu sa unutrašnjim propisima crkve, poništi odluku o dodeli ordena penzionisanom vladiki Kačavendi. 
Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook