Šta je sa zadružnom zemljom u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 01. 11. 2012. | Komentara: 0

Šta je sa zadružnom zemljom u Vojvodini?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas obaveštenje od direktora Službe za katastar nepokretnosti Republike Srbije koliko je hiljada hektara zadružnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini privatizovano kao da je reč o društvenoj, a ne kao zadružnoj, odnosno privatnoj svojini.

Olena Papuga

Ona je upitala i zašto je Služba za katastar ignorisala odredbe  Zakona o zadrugama i šta preduzimaju da se učinjene nezakosti isprave.

Papuga je upitala ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koliko je te uzurpirane zemlje i imovine vraćeno zemljoradničkim zadrugama, a koliko je pokrenuto postupaka pred nadležnim organima lokalnih samouprava zog toga, u kojim opštinama i u kojoj su fazi. Narodna poslanica LSV je upitala i šta ministarstvo poljoprivrede preduzima da se problem uzurpacije i nedozvoljene privatizacije zadružne zemlje i druge zadružne imovine reši.

- Koliko se zemljoradničkih zadruga od 2005. do danas obratilo Ministarstvu finansija radi povraćaja zemlje i druge zadružne imovine kao drugostepenom organu po žalbi na odluku organa lokalne samouprave? Šta je preduzelo Ministarsvo finansija na rešavanju situacije koja je nastala zbog toga što su u postupku privatizacije zemljoradničkih zadruga i njihovih pravnih sledbenika ignorisane odredbe i danas važećeg Zakona o zadrugama? – upitala je Papuga. Ona je dodala i da je interesuje kada će se Zakon o zadrugama naći pred narodnim poslanicima, s obzirom na to da ga je prethodna Vlada već pripremila.

(BILSV, 01.11.2012)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook