Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.

"LSV ne traži osnivanje paralelnih policijskih snaga, nego drugačiju organizaciju postojeće policije, koja se sastoji iz sedam policijskih uprava: Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Subotica i Sremska Mitrovica " rekao je Kostreš.

"Komandir te policijske mreže bio bi biran u Vojvodini i direktno bi bio podređen ministru policije " zaključio je Kostreš u izjavi za Novosti. Zamenik predsednika LSV je za Pravdu dodao da će ovu ideju LSV predočiti svojim koalicionim partnerima posle rekonstrukcije Vlade Srbije, a od tih razgovora zavisi i da li će pitanje postojanja posebne policijske uprave za Vojvodinu biti i formalno pokrenuto u Skupštini ili Vladi Srbije.

"U Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije piše da ministar ima pravo da formira regionalne policijske uprave u Srbiji " pojasnio je Kostreš.

(BILSV, 14. 03. 2011.)




Događaji | Sreda, 16. 01. 2013. | Komentara: 0

Produžiti rok primene Zakona o lustraciji

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražiće u narednih par nedelja od Narodne skupštine Republike Srbije da se hitno izjasni o produženju važenja Zakona o lustraciji, kao i da taj zakon počne da se primenjuje, a proces lustracije konačno sprovede, istakao je danas generalni sekretar i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Sreda, 16. 01. 2013. | Komentara: 0

Liga ostaje jedinstvena

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da neće komentarisati današnji javni nastup Ivice Rogića.
Događaji | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Slaviša Grujić potpisao peticiju Roditelj hranitelj

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić danas je u Vladi Vojvodine potpisao peticiju „Roditelj hranitelj".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook