Slaviša Grujić potpisao peticiju Roditelj hranitelj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Slaviša Grujić potpisao peticiju Roditelj hranitelj

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić danas je u Vladi Vojvodine potpisao peticiju „Roditelj hranitelj".

LSV

Akciju su pokrenula dva udruženja roditelja, jedno je „Život" čija predsednica je Bojana Mirosavljević čije dete boluje od retke Batenove bolesti, a drugo udruženje „Sreća" predvodi Sandra Ivanović čije dete boluje od autizma. Peticija je pokrenuta sa namerom i sa ciljem da priznavanjem statusa roditelja negovatelja zakonom bi bilo sprećeno da deca u situacijama teške bolesti i invaliditeta budu nužno izmeštena iz svojih primarnih porodica. Omogućavanjem ovog statusa roditelju bi bila ujednačena ili čak i umanjena mesečna davanja države. Po rečima Bojane Mirosavljević i Sandre Ivanović u pitanju je jedan zakonski propust, koji sada treba rešiti i da su ova dva udruženja pokrenula inicijativu, koja uključuje i prikupljanje potpisa, koje će do 1.februara ove godine predati Zaštitnku građana, kako bi se zakon promenio. Stvar je u tome, što se inicira da se promene oni članovi zakona, koji kažu da deca koja zahtevaju 24 sata negu i ne mogu bez nje, moraju biti pod nadzorom hranitelja, kako bi roditelji mogli da rade, a mi tražimo da se mi sami brinemo o svojoj deci i da nam za to država pomogne na isti način, kako bi pomogla i hranitelje. Grujić je ocenio da smo došli u situaciju, da moramo da potpisujemo peticije koje su odavno trebale zakonski biti rešene, naročito što su ova pitanja rešena u zemljama našeg okruženja.
– Sama bolest dece je teška i potresna stvar za roditelje i ako država im ne pomogne na prvom mestu, potom porodica i poslodavci, onda su oni u sve težoj situaciji. Ono što jeste naš cilj i misija je da ova peticija urodi plodom i da postane deo zakonske regulative, kako bi se roditelji mogli baviti isključivo zdravljem svoje dece – ukazao je Grujić.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook