LSV osuđuje pretnje mladim novinarkama. Tražimo hitnu reakciju države!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 04. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje pretnje mladim novinarkama. Tražimo hitnu reakciju države!

Novi Sad, 17. april 2019 - Liga socijaldemorata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su na portalima i društvenim mrežama upućene novinarkama Sanji Kljajić, Vanji Đurić i Mileni Popović.

LSV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, ranije danas, saopštilo je da je novinarkama prećeno na portalu istraga.rs i na Fejsbuk stranici istog portala. Na ovom portalu je objavljen tekst pod naslovom „Novinarke koje su osramotile Srbiju“. Potom je usledio talas napada na Fejsbuk stranici ovog portala. Uz gomilu uvreda, novinarkama je upućena i pretnja smrću.

Tragično je da se novinari u Srbiji svakodnevno suočavaju sa pretnjama i napadima, a da vlast ne čini ništa da to prestane.

LSV zahteva hitnu reakciju vlasti, te otkrivanje i sankcionisanje svih pojedinaca koji upućuju pretnje novinarima u našoj zemlji. Tražimo od države da hitno reaguje. Nečinjenje bi značilo podršku onima koji šire mržnju i strah.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Lokal se ne bavi visokom politikom

NOVI SAD – Komentarišući različite koalicije u kojima Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvuje na lokalnom nivou, pa i one koje uključuju SRS ili DSS, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je za Pressonline rekao da se, kada su u pitanju male opštine, od njih ne očekuje bavljenje visokom politikom i krupnim pitanjima, već komunalnim sistemom i lokalnim problemima.
Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne treba nam 11. alibi, već rešenje za kosovski problem

NOVI SAD – Učestvujući u raspravi o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić rekao je kasno sinoć da je od Balkanskih ratova do danas oduvek bila dirljiva briga političkih elita u Beogradu za kosovsko pitanje.
Izjave | Subota, 12. 01. 2013. | Komentara: 0

Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

NOVI SAD – Svaka nacija ima svoj Trijanon. Ja sam ovo hteo da kažem na albanskom jeziku, ali pošto, nažalost, ne govorim albanski, bio sam prinuđen da ovo kažem na svom maternjem jeziku – kazao je juče narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook