Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 01. 2013. | Komentara: 0

Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

NOVI SAD – Svaka nacija ima svoj Trijanon. Ja sam ovo hteo da kažem na albanskom jeziku, ali pošto, nažalost, ne govorim albanski, bio sam prinuđen da ovo kažem na svom maternjem jeziku – kazao je juče narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik.

LSV

On se poslanicima obratio na svom maternjem, mađarskom jeziku u okviru rasprave o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji.

Narodna poslanica LSV Olena Papuga objasnila je kasno sinoć da je Čizik odlučio da govori na mađarskom jeziku da bi video kako će poslanici Skupštine Srbije reagovati na govor koji je drugačiji od onog koji se koristi u svakodnevnom radu Parlamenta.

- Reakcije su različite i one govore o tome kako bi ova Skupština prihvatila možda i 50 poslanika koji bi u ovom domu govorili albanskim jezikom. Današnja rasprava nije pokazala da li ova Skupština i Republika Srbija imaju dovoljno snage i da li su dovoljno zreli da integrišu 1,5 milion Albanaca u Republiku Srbiju – istakla je Papuga.

Ona je kazala i da je premijer Ivica Dačić u današnjoj raspravi branio Predlog rezolucije, a može se reći da je učestvovao u donošenju Rezolucije 1244. Kako je istakla, zbog politike njegove stranke devedesetih godina je i došlo do toga da je izgubljeno Kosovo.

(BILSV, 13.01.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook