Maja Sedlarević promoviše zapošljavanje mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 09. 2011. | Komentara: 1

Maja Sedlarević promoviše zapošljavanje mladih

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je predstavljen projekat "Promocija zapošljavanja mladih" u kojem, na poziv Skupštine evropskih regija (AER), učestvuju AP Vojvodina, regija Azori iz Portugala, Krapinsko-zagorska županija iz Hrvatske i Hempšir iz Velike Britanije.

Maja Sedlarević

Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je da je izuzetno značajno učešće Vojvodine u ovakvom projektu s obzirom na to da ne postoji akcioni plan zapošljavanja mladih, a imajući u vidu da je nezaposlenost veliki problem sa kojim se suočava pokrajina.

- Ako uzmemo u obzir činjenicu da prema podacima Zavoda za tržište rada iz 2010. godine u AP Vojvodini ima 195 hiljada nezaposlenih lica, a od toga je 54 hiljade mlađih od 29 godina, onda sam sigurna da je svima jasno koliko je bitno rešavati ovaj ogroman problem za AP Vojvodinu -  istakla je Sedlarevićeva i dodala da će eksperti iz Vojvodine kroz saradnju sa preostala tri regiona i stručnjacima koje će obezbediti Evropska komisija i AER raditi na izradi akcionog plana zapošljavanja mladih. Ona je dodala i da prvi sastanak povodom projekta počinje danas u Skupštini Vojvodine, a da su pored predstavnika pokrajinske administracije uključeni i predstavnici Kancelarije pokrajinskog ombudsmana, pokrajinskog i nacionalnog Zavoda za tržište rada i Univerziteta u Novom Sadu, koji će u naredna tri dana aktivno raditi i odgovarati na različite teme vezane za proces izrade akcionog plana zapošljavanja mladih.

(BILSV, 13.09.2011.)




Izjave | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Ko menja izbornu volju građana?

BEOGRAD – Na koji način, pod kojim uslovima, zbog čega i kako dolazi do čuvenog prekomponovanja vlasti u lokalnim samoupravama i kako se dešava to da stranke koje su izgubile na izborima, postaju prve u vlasti, a one koje nisu prešle cenzus ulaze u lokalne parlamente, zapitala je danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije predsednica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Odbori LSV | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Peticijom do prava na obrazovanje u Drljanu

BEČEJ – Članice i članovi Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mileševo predali su predsedniku opštine Bečej Vuku Radojeviću peticiju kojom zahtevaju rešavanje problema neadektvatnih uslova za obrazovanje dece u vrtiću i osnovnoj školi u Drljanu. Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Toth Ferenc rekao je da je za mesec dana peticiju potpisalo nešto više od 30 odsto žitelja Drljana.
Odbori LSV | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Odbornica SNS prešla u odborničku grupu LSV

ZRENJANIN – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina od danas je ojačana za još jednog odbornika, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Gradske organizacije ove stranke u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook