Nedopustivo zatvarati oči pred delovanjem ekstremističkih grupa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo zatvarati oči pred delovanjem ekstremističkih grupa

Novi Sad, 03. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo postavlja pitanje nadležnim državnim organima hoće li doneti odluku o zabrani održavanja spomen skupa Milanu Nediću, čelniku fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu. Kao što je poznato, ovaj skup je najavljen za 4.februar, a kao organizatori su navedene organizacije 'Srpski carostavnik' i 'Srbska akcija-podvig i borba'.

LSV

Delovanje pojedinaca i organizacija, koje za cilj imaju promovisanje ideja ekstremizma mora biti strogo sankcionisano. Zatvaranje očiju pred pokušajima obnove fašističkih ideja i revizije Drugog svetskog rata je veoma loše i za posledicu može imati povećanje nestabilnosti u društvu.

I jučerašnji protest pred beogradskom 'Kućom ljudskih prava', kao i pretnje novinaru televizija N1 pokazuju koliko je razgranata delatnost desnoekstremističkih grupa.

LSV traži reakciju.

Očekujemo da skup posvećen Milanu Nediću bude zabranjen, te da naldežni organi pokrenu inicijativu da Ustavni sud Srbije razmotri zabranu ovih, ali i drugih, organizacija koje promovišu fašizam i druge oblike desnog ekstremizma.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook