Obradović naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 06. 12. 2019. | Komentara: 0

Obradović naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine

Novi Sad, 06. decembar 2019 - Lider Dveri i Saveza za Srbiju Boško Obradović je prošli put bojkotovao rad parlamenta tako što je išao u posetu Ruskoj Dumi, a juče tako što je u njega uveo delegaciju sa predstavnikom Krima.

LSV

Tim postupkom Obradović je istovremeno i promovisao koncept okupacije dela teritorije suverenih zemalja kao legalan politički metod i naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine.
Takav potez i politika ne treba da čude nikoga.

Boško Obradović je, podsetiću ako je neko zaboravio, onaj antievropejac koji je sa radikalima ometao govor Federike Mogerini.
Šta je sledeće? Da u parlamentu organizuje onaj ruski kamp sa Zlatibora? 

Potpuno je jasno da nema razlike između ovog Ljotićevca i eksponenta Putinovog režima u Srbiji i Miše Vacića ili Nenada Popovića.
Za nas su jednako neprihvatljivi i jedni i drugi.
 
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Petak, 17. 01. 2020. | Komentara: 0

Kako je država čestitala Rusinima nacionalni praznik

Danas je Nacionalni praznik Rusina u Srbiji. Godinama unazad, od kada je ukidanjem Pokrajinskog zavoda za izdavanje udžbenika Ministarstvo prosvete preuzelo brigu o udžbenicima za nacionalne manjine, država im čestita praznike polugodišnjim kašnjenjem.
Izjave | Četvrtak, 16. 01. 2020. | Komentara: 0

Građani Srbije su taoci beogradizacije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže za „Vreme“ da je Vojvođanski front (VF) odgovor na trenutnu političku situaciju u zemlji, jer je Vojvodina već tri decenije na udaru centralista i nacionalista koji su je ekonomski devastirali i ponizili. On ukazuje da se VF zalaže za sekularnu i decentralizovanu Srbiju u kojoj Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. 
Saopštenja | Četvrtak, 16. 01. 2020. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da podnese ostavku, a nadležni organi da najzad pokrenu krivične postupke

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i svih drugih nosilaca vlasti u gradu Zrenjaninu da, zbog apsolutnog neuspeha po pitanju rešavanja pitanja snabdevanja građana ispravnom pijaćom vodom, podnesu ostavke na funkcije koje obavljaju.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook