LSV Novi Sad: Edukacijom protiv vandalizma!

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV Novi Sad: Edukacijom protiv vandalizma!

NOVI SAD – Odbornička grupa Lige saocijalemokrata Vojvodine u Novom Sadu traži od nadležnih da se kroz niz edukativnih radionica u novosadskim osnovnim i srednjim školama mladim sugrađanima od najranijeg doba skrene pažnja o pojmu i značaju javne svojine, piše današnji Dnevnik.

Igralište

Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar najavio je ovu akciju zbog učestalog vandalizma, koji je uočljiv u svakom delu grada, počev od grafita mržnje, krađe klupa, paljenja kontejnera do šaranja spomenika.

- Na inicijativu Mesnog odbora „Sava Kovačević” u ovom kvartu je prošle nedelje napravljen saobraćajni poligon za decu. Nakon samo jedne noći poligon je ostao bez jednog saobraćajnog znaka, a do danas su ukradena četiri znaka

– kaže Kolar, apelujući na policiju da procesuira svakog ko uništava javnu imovinu. Potpredsednik  MO „Sava Kovačević” Aleksandar Čanji zapitao se kome trebaju saobraćajni znaci namenjeni deci i sa kojim pravom neko svoje navijačke strasti ili politički stav ispisuje na fasadi doma zdravlja ili privatnoj kući. Čanji je podsetio i na primere iz drugih delova grada poput paljenja novog podzemnog kontejnera na Bulevaru Mihajla Pupina, krađu klupa iz parkova ili sadnica cveća iz gradskih aleja, demoliranja košarkaškog terena na Keju i rušenja tek postavljenih kanti za smeće na Novom naselju.

(BILSV, 06.12.2011.)Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

Hitno zabraniti seču šume na Fruškoj gori!

Vojvođanski front – ujedinjeni za Novi Sad zahteva da se hitno zabrani seča šume i zaustavi ogoljavanje Fruške gore. Iako to ne spada u gradsku nadležnost, svako ko voli Novi Sad, voli i Frušku goru i zato pozivamo sve aktere na političkoj sceni grada da se angažuju i ulože sav svoj uticaj u njenu zaštitu.
Odbori LSV | Utorak, 19. 05. 2020. | Komentara: 0

Hitno privesti i procesuirati pripadnike Levijatana!

Vojvođanski front - ujedinjeni za Novi Sad poziva sve nadležne organe da privedu i procesuiraju pripadnike pokreta Levijatan koji su se fotografisali sa visoko podignutom desnom rukom ispred Spomenika žrtvama racije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook