LSV Novi Sad: Edukacijom protiv vandalizma!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV Novi Sad: Edukacijom protiv vandalizma!

NOVI SAD – Odbornička grupa Lige saocijalemokrata Vojvodine u Novom Sadu traži od nadležnih da se kroz niz edukativnih radionica u novosadskim osnovnim i srednjim školama mladim sugrađanima od najranijeg doba skrene pažnja o pojmu i značaju javne svojine, piše današnji Dnevnik.

Igralište

Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar najavio je ovu akciju zbog učestalog vandalizma, koji je uočljiv u svakom delu grada, počev od grafita mržnje, krađe klupa, paljenja kontejnera do šaranja spomenika.

- Na inicijativu Mesnog odbora „Sava Kovačević” u ovom kvartu je prošle nedelje napravljen saobraćajni poligon za decu. Nakon samo jedne noći poligon je ostao bez jednog saobraćajnog znaka, a do danas su ukradena četiri znaka

– kaže Kolar, apelujući na policiju da procesuira svakog ko uništava javnu imovinu. Potpredsednik  MO „Sava Kovačević” Aleksandar Čanji zapitao se kome trebaju saobraćajni znaci namenjeni deci i sa kojim pravom neko svoje navijačke strasti ili politički stav ispisuje na fasadi doma zdravlja ili privatnoj kući. Čanji je podsetio i na primere iz drugih delova grada poput paljenja novog podzemnog kontejnera na Bulevaru Mihajla Pupina, krađu klupa iz parkova ili sadnica cveća iz gradskih aleja, demoliranja košarkaškog terena na Keju i rušenja tek postavljenih kanti za smeće na Novom naselju.

(BILSV, 06.12.2011.)Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook