Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.

Akcija je organizovana u saradnji Skupštine grada Zrenjanina i OŠ "Petar Petrović Njegoš", a u nju su se neposredno uključili direktor škole Miroslav Brnjoš, predsednik Školskog odbora Nedeljko Golušin i učenici svih odeljenja prvog razreda, njih oko 150. Mališani su se potrudili da, uz pomoć sopstvenih lopatica, grabuljica i ašovčića, što bolje zasade četinare, uz obećanje da će ih negovati, zalivati i čuvati, kako bi što pre porasli i ulepšali im školski park u kom svakodnevno borave. Direktor škole Miroslav Brnjoš kaže da akcija ima i edukativni karakter, jer se njom, osim obeležavanja Dana parkova, omogućava deci da kasnije, kroz nastavu, upoznaju pojedine biljne vrste i njihove karakteristike.

- Ovo je lep i humani gest lokalne samouprave, koji su i deca s radošću prihvatila i pomogla da se akcija realizuje. Svako drvo je život i cilj nam je da oplemenimo naš park " rekao je Brnjoš.

- Činjenica je da gradu Zrenjaninu i čitavoj regiji nedostaje zelenih površina. Mi imamo nekoliko parkova, ali smatramo da to nije dovoljno i da postoji puno površina širom grada koje se dodatno mogu ozeleniti. Jedna od njih je i u ovoj školi, a slična je situacija i u mnogim drugim školama. Jasna je poruka, pre svega mladim ljudima, da čuvaju zelene površine, ali i da svi zajedno ozelenjavamo grad i okolinu. Nadam se da ovaj primer neće ostati usamljen i da će do narednog Dana parkova naš grad biti bar malo zeleniji " poručio je Aleksandar Marton.

Evropski dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope, s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina. Ovaj datum je odabran kao sećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova - devet nacionalnih parkova u Švedskoj, 24. maja 1909. godine. Prvi put je Dan parkova obeležen širom  Evrope 1999. godine, u Srbiji se obeležava od 2001. godine, a u Zrenjaninu od prošle godine.

(BILSV, 24. 05. 2011.)
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.
Odbori LSV | Utorak, 02. 06. 2020. | Komentara: 0

Osam dugih godina lažnih obećanja

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuju da je proteklih 8 godina bilo izuzetno teško za grad Zrenjanin i sve Zrenjanince. Grad su vodili ljudi koji su sve vreme građanima davali lažna obećanja, a grad doveli na ivicu propasti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook