Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.

Akcija je organizovana u saradnji Skupštine grada Zrenjanina i OŠ "Petar Petrović Njegoš", a u nju su se neposredno uključili direktor škole Miroslav Brnjoš, predsednik Školskog odbora Nedeljko Golušin i učenici svih odeljenja prvog razreda, njih oko 150. Mališani su se potrudili da, uz pomoć sopstvenih lopatica, grabuljica i ašovčića, što bolje zasade četinare, uz obećanje da će ih negovati, zalivati i čuvati, kako bi što pre porasli i ulepšali im školski park u kom svakodnevno borave. Direktor škole Miroslav Brnjoš kaže da akcija ima i edukativni karakter, jer se njom, osim obeležavanja Dana parkova, omogućava deci da kasnije, kroz nastavu, upoznaju pojedine biljne vrste i njihove karakteristike.

- Ovo je lep i humani gest lokalne samouprave, koji su i deca s radošću prihvatila i pomogla da se akcija realizuje. Svako drvo je život i cilj nam je da oplemenimo naš park " rekao je Brnjoš.

- Činjenica je da gradu Zrenjaninu i čitavoj regiji nedostaje zelenih površina. Mi imamo nekoliko parkova, ali smatramo da to nije dovoljno i da postoji puno površina širom grada koje se dodatno mogu ozeleniti. Jedna od njih je i u ovoj školi, a slična je situacija i u mnogim drugim školama. Jasna je poruka, pre svega mladim ljudima, da čuvaju zelene površine, ali i da svi zajedno ozelenjavamo grad i okolinu. Nadam se da ovaj primer neće ostati usamljen i da će do narednog Dana parkova naš grad biti bar malo zeleniji " poručio je Aleksandar Marton.

Evropski dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope, s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina. Ovaj datum je odabran kao sećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova - devet nacionalnih parkova u Švedskoj, 24. maja 1909. godine. Prvi put je Dan parkova obeležen širom  Evrope 1999. godine, u Srbiji se obeležava od 2001. godine, a u Zrenjaninu od prošle godine.

(BILSV, 24. 05. 2011.)
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook