Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 09. 12. 2019. | Komentara: 0

Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

NOVI SAD/LOVĆENAC - Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga dobitnica je godišnje nagrade Udruženja Crnogoraca Krstaš iz mesta Lovćenac u Vojvodini. Njoj je nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“dodeljena na Svečanoj akademiji tog udruženja, koja je održana u Lovćencu.

LSV

Nagrada se dodeljuje se za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji.

- U toku 2019. godine poslanica Olena Papuga je svojim dopisima predsedniku opštine Vrbas, ministru državne uprave i lokalne samouprave i predsednici vlade Srbije, kao i poslaničkim pitanjima u Skupštini Srbije jasno zahtevala odgovor zbog čega se izbegava poštovanje zakona i crnogorski jezik ne uvodi u službenu upotrebu u opštini Vrbas - navodi se u obrazloženju.

Papuga je zahvalila na nagradi i kazala da će nastaviti da se bori za ostvarivanje Ustavom i zakonom garantovanog prava na službenu upotrebu crnogorskog jezika u opštini Vrbas. Dodala je da podršku i pomoć za te aktivnosti ima od svoje stranke LSV i prijateljske Crnogorske partije.

Svečanoj akademiji su prisustvovali generalni konzul Crne Gore Dragan Đurović, predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić i potpredsednik LSV-a Robert Kolar.
(SzILSV, 09.12.2019)




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook